3.8 C
Vaslui
09-dec.-2022

Dati afarã, s-au dus glont la Tribunal!

- Advertisement -

Scandal în serviciile deconcentrate, dupã ce mai multi directori coordonatori pusi în functie de PSD au fost dati afarã peste noapte. În ultimele 48 de ore, mai multi directori, membri sau simpatizanti ai PSD, au fost dati afarã din fotoliile pe care le ocupau prin tot felul de servicii deconcentrate. Multi au amenintat cã se vor judeca cu ministerele si institutiile centrale, cum este cazul fostei conduceri a Inspectoratului Teritorial de Muncã si a Agentiei de Plãti pentru Prestatii Sociale.

În locul directorilor demisi, au fost preferate douã solutii: pentru noii sefi de deconcentrate adusi din afara sistemului, au fost fãcute numiri pe o perioadã de douã sãptãmâni, pânã la organizarea concursurilor, în timp ce aceia care provin din sistem au fost stabilizati pe post, din prima încercare. La Directia pentru Agriculturã si Dezvoltare Ruralã (DADR), de exemplu, întreaga conducere a institutiei a fost demisã pe 9 octombrie, însã hârtia de demitere a ajuns în atentia sefilor Directiei abia pe 12 octombrie. Aceasta, în conditiile în care directorul institutiei, ing. Ioan Dima, este internat într-un spital din Bucuresti, fiind operat. Gigel Crudu, directorul adjunct, sustine cã nu s-au primit noile propuneri de conducere, desi întreaga conducere este demisã. “Suntem în preavizul de 15 zile lucrãtoare, deci schimbarea se va produce la finele lunii în curs. Altceva nu stiu, nu a venit noul director si nici nu se cunosc persoanele care vor intra la conducere”, a spus Crudu. Cel mai sigur este cã, noul director al institutiei este ing. Mihai Ardeleanu, consilier local PD-L la Bârlad. Acesta ar urma sã preia postul de director cãtre finele acestei luni.

Fosta conducere ITM, la proces

Si alti directori PSD s-au trezit dati afarã, unii fãrã preaviz. Este cazul întregii echipe de conducere de la Inspectoratul Teritorial de Muncã (ITM), care a fost anuntatã cã, începând cu 13 octombrie, înceteazã contractul de management. Este cazul fostului inspector-sef Dan Chirvase si a adjunctilor sãi, Dan Buchidãu si Doru Axinte. Ieri dimineatã, cei trei s-au prezentat la Tribunal, pentru a înainta actiune în contencios administrativ. “Ne adresãm instantei pentru modul în care am fost schimbati, fãrã preaviz, asa cum spunea contractul de management. S-a încãlcat grav legea si vom cere socotealã actualului inspector general de stat pentru abuz în serviciu”, a spus Dan Buchidãu, dupã ce a depus actiunea în instantã. Celor trei fosti sefi ai ITM Vaslui li s-a alãturat un alt director nemultumit. Ramona Mocanu, fosta sefã a Agentiei de Plãti pentru Prestatii Sociale, a înaintat la rândul sãu o plângere în instantã, cerând dreptate pentru modul în care a fost înlocuitã. Ilegal, în opinia sa. Din informatiile noastre, toti directorii PSD înlocuiti în doar 48 de ore, în zilele de 12 si 13 octombrie, vor actiona în judecatã institutiile care au emis actele de demitere, ceea ce va genera un mare numãr de procese la instantele de contencios administrativ.

Aurica Bãltatu, viitorul sef al Directiei Muncii!

La Directia de Muncã, ex-directorul Haralambie Voicu a fost schimbat în cursul zilei de 13 octombrie. În locul sãu, a fost numit un anonim, singura informatie certã despre acestea fiind cã provine din Husi. Marius Blânda este noul director al institutiei, fiind un activist PD-L din Husi, despre care fostul director, si el husean, nu stie nimic: “Nu-l cunosc, vã rog sã mã credeti, nici nu l-am vãzut. A venit, dar nu a stat de vorbã cu mine, este în sedinte. Stiu cã are vreo 30 de ani, când am auzit numele de Blânda m-am gândit cã este din Husi. Atâta stiu despre cel care m-a înlocuit”. Marea surprizã a acestor numiri vine de la Agentia de Plãti pentru Prestatii Sociale, unde noul director este Aurica Bãltatu, fostul director de la Hitrom, sotia fostului prefect PNTCD, Dumitru Bãltatu. Numirea doamnei Bãltatu nu este întâmplãtoare, pe functia de la APPS. Fostul director Voicu spune cã, oricum, seful de la Agentia de Plãti pentru Prestatii Sociale va fi cea mai tare din sistem, în lunile urmãtoare: “Conform actelor de la Guvern, APPS va îngloba si Directia Muncii, fiind o institutie recunoscutã la nivel european”.

Aniela Adimi, în cãrti la ITM

S-au purtat negocieri teribile, în ultimele douã zile, pentru numirea pe functii a noilor sefi, în conditiile în care vechii directori de deconcentrate au fost schimbati pe loc. La ITM, lupta s-a dus între vechiul inspector sef, Aniela Adimi, si adjunctul acesteia, Costel Harja. Din informatiile noastre, câstig de cauzã a avut Aniela Adimi, care îsi va prelua postul de conducere al Inspectoratului de Muncã, în zilele urmãtoare. La Oficiul de Studii Pedologice, va ajunge un alt pedelist. Laurentiu Butnaru va prelua postul de director în cel mai scurt timp, dupã ce vechiul director a fost demis de la Bucuresti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.