spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

David Popovici, magnific! Înotătorul român a câştigat aurul în proba de 100 de metri liber, intrând direct în istorie

- Advertisement -

Puştiul-minune al sportului românesc e de neoprit, la Budapesta: David Popovici a cucerit o nouă medalie de aur la Mondiale, devenind doar al doilea înotător din toate timpurile care a câştigat locul 1, la 100 şi 200 de metri liber, la aceeaşi ediţie.

TOP 3 DUPĂ FINALA 100 METRI LIBER

1. David Popovici (România) – 47,58 secunde

2. Maxime Grousset (Franţa) – 47,64 secunde

3. Joshua Liendo (Canada) – 47,71 secunde

David Popovici e la un nivel atât de înalt, încât câştigarea medaliei de aur pentru el la Mondialele de nataţie a devenit, pur şi simplu, o formalitate!

După demonstraţia de forţă pe care a făcut-o în finala probei de 200 de metri liber, luni seară, când a câştigat locul 1 fără emoţii, miercuri seară, înotătorul român a dat lovitura şi în finala de la 100 de metri liber. Şi având în vedere că românul îşi spulberase, pur şi simplu, rivalii în seriile de marţi – în semifinale, a fost mai rapid decât ocupantul locului 2, cu aproape o secundă! – toţi specialiştii erau convinşi că David va cuceri aurul. Exact asta s-a şi întâmplat.

Popovici a făcut o nouă cursă formidabilă, parcurgând distanţa de 100 de metri în 47.58. Potrivit datelor publicate de Gazeta Sporturilor, David e doar al doilea înotător din istorie care câştigă aurul la Mondiale, la aceeaşi ediţie, atât la 100 de metri, cât şi la 200 de metri liber. Primul a fost americanul Jim Montgomery, care a realizat această performanţă, tocmai în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale, la Belgrad.

Citeste mai mult: adev.ro/rdvybk

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.