David Prowse, actorul care a interpretat rolul lui Darth Vader din „Războiul stelelor”, a murit la 85 de ani

Actorul englez David Prowse, cunoscut pentru rolul lui Darth Vader din clasica trilogie Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani.  Managerul său, Thomas Bowington, a anunţat că David Prowse a murit după o luptă cu o boală incurabilă.

„Fie ca forţa să fie cu el, întotdeauna! Împreună cu el, a fost un erou în viaţa noastră”, a declarat Bowington . În 2024, actroul a dezvăluit că se confruntă cu demenţa la scurt timp după ce a fost lansat primul trailer al celui de-al şaptelea episod din „Războiul stelelor“, „Star Wars: The Force Awakens“.

David Prowse a fost campion la haltere şi a participat, de asemenea, la alte filme legendare, precum „A Clockwork Orange” de Stanley Kubrick. În 2000 a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru o campanie de conştientizare în care îi învăţa pe copii să traverseze strada.   Prowse a avut o serie de roluri de monştri şi ticăloşi înainte de a fi invitat de George Lucas să joace în rolulrile lui Vader şi Chewbacca.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/entertainment/celebritati/david-prowse-actorul-interpretat-rolul-darth-vader-razboiul-stelelor-murit-85-ani-1_5fc367895163ec42715ac41d/index.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ