spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
12-apr.-2024

De 8 Martie, câștigătorii concursului „Te abonezi și câștigi cu Vremea Nouă” vor merge la Iași și vor lua cina într-un cadru festiv

- Advertisement -

PREMII… Așa cum ne-am obișnuit cititorii, lună de lună, cotidianul Vremea Nouă organizează concursuri cu premii pentru abonați. Pentru luna martie, cotidianul nostru a oferit cititorilor fideli un premiu special. Au fost puse la bătaie, pentru două cupluri, o excursie romantică la Iași, unde vor lua cina în cel mai luxos hotel din inima Moldovei. Este vorba despre celebrul hotel Unirea, unde cei patru vor fi răsfățați la cel mai bun SPA din capitala regiunii noastre. Câștigătorii din această lună au fost Costache Enea, din satul Pribești, comuna Codăești, și Maria Dudeanu din municipiul Vaslui. Numai că, gentil, bătrânul de la Pribești a cedat excursia nepoților săi. Un gest demn de un bunic iubitor, pentru care nepoții sunt precum lumina ochilor.

La cei 87 de ani ai săi, Costache Enea se declară unul dintre cei mai fideli abonați ai cotidianului Vremea Nouă. Spune că este cititorul nostru de mulți ani, de nici el nu mai știe de când. A trecut, pe rând, de la Vremea Nouă, bisăptămânalul care apărea înainte de Revoluție, la ziarul Adevărul, cel care avea să-i ia locul după 1989, ca apoi să devină un abonat și un cititor fidel al cotidianului Vremea Nouă de astăzi. Pe Costache Enea l-am găsit în curtea casei sale din Pribești, trebăluind. Spunea că vrea să profite de ziua însorită pentru a mai face curățenie prin ogradă, chiar dacă are 87 de ani. Încă mai poate munci prin curte și spune că încă mai poate citi, fără ochelari, ziarul de care nu se desparte în nicio zi. S-a arătat mulțumit de ceea ce citește în paginile acestuia, dar altceva îl nemulțumește. Este supărat pe problema drogurilor din școli și cere factorilor de decizie măsuri mai dure împotriva celor care vând astfel de substanțe copiilor. Și-l mai macină ceva. Pribeștiul pare golit de tineri, nevoiți să plece să-și facă un rost în străinătate. Spune că, în satul lui, majoritarea celor care au rămas sunt oameni trecuți de prima tinerețe și-l doare mult acest lucru, fiindcă pe ulițele satului nu se mai aude zgomotul copiilor care se joacă, precum era altădată.

Bunicul și-a cedat premiul nepoților. Pentru acesta, cina romantică nu-și mai are sensul

“M-am abonat încă din perioada în care se numea Adevărul. Apoi am văzut că s-a schimbat în Vremea Nouă, dar tot am rămas cu voi. Mai trece timpul cu cititul ziarului, mai ales acum, la bătrânețe. Mă bucur că găsesc informațiile care mă interesează. Dar, dacă ar fi după mine, tare aș vrea să se termine cu drogurile astea, că nu fac deloc bine. Plus că e greu cam peste tot și tinerii ne pleacă de acasă, în străinătate. Și la mine, fata, Anca, are soțul plecat la muncă în Germania. Și mă gândesc că și-ar fi dorit să-i fie bărbatul acasă”, spune Costache Enea. Cât despre premiu, spune că este prea bătrân pentru o cină romantică la Iași, dar se bucură că a reușit să facă nepoților o surpriză. “Eu vă mulțumesc pentru premiu, dar eu sunt prea bătrân, la 87 de ani, să mă mai bucur de o cină romantică, mai ales că sunt de mult singur. Șoția mea s-a dus, săraca, Dumnezeu să o odihnească! De aceea am ales să le fac o surpriză nepoților mei și să meargă ei în locul meu”, a spus cu un licăr în ochi bătrânul de la Pribești.

Bunica Maria va pleca la Iași de 8 Martie, deși și-ar fi dorit mult ca fiul ei să meargă în această excursie

DORINȚĂ… Cea de-a doua câștigătoare a premiului oferit abonaților de către Vremea Nouă este Maria Dudeanu. Despre ea, aceasta spune că a muncit toată viața ca și confecționeră. Acum s-a pensionat și se bucură de nepoți și strănepoți. Am găsit-o pe strada Berzelor, făcând curățenia de primăvară. Este singură, dar nu se dă învinsă. Se înțelege bine cu vecinii cu care este în relații extraordinare. Bucuria ei cea mai mare este atunci când pragul casei îl trec nurorile (cea veche și cea nouă) și nepoții. De asemenea, îi mai țin companie în serile lungi de iarnă și cei doi câini pe care-i are în curte, ambii de talie mică și cu blana creață și neagră. Și-ar fi dorit ca, în loc de o cină romantică, să fi câștigat un premiu în bani, mai ales că, spunea ea, medicamentele sunt scumpe. Promite că va rămâne fidelă ziarului nostru și se va abona lună de lună și poate că norocul va mai da o dată peste ea. Speră ca atunci să câștige un premiu în bani pentru a-și mai acoperi din cheltuieli. De data aceasta a fost câștigătoarea unei cine romantice la cel mai luxos hotel din Iași, dar, ce să vezi, pentru aceasta romantismul nu-și mai avea rostul. Și-a sunat, bucuroasă, fiul, să-i povestească despre premiu și l-a întrebat dacă va putea el să meargă, în locul ei. «Eu sunt mamă de băiat și tare aș fi dorit să se ducă el în locul meu. Am și vorbit cu el și spunea că va merge în locul meu la cina romantică, dar m-a anunțat că nu mai poate merge pentru că este la serviciu. Așa că mi-a spus: “mamaie, trebuie să te duci!”. Nu mă duc singură, am să merg cu un vecin de aici din cartier cu care mă înțeleg mai bine, dar să știți că nu sunt pentru mine astfel de premii. Mi-ar fi prins bine câțiva bănuți. Acum, na!, am să mă abonez în continuare și, dacă va mai da încă o dată norocul peste mine, poate că atunci am să câștig premiul în bani, așa cum a fost, cum am văzut eu în ziar data trecută», spune Maria Dudeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.