spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
26-sept.-2023

De astăzi, aceste obiecte sunt total interzise în România. Legea a intrat în vigoare

- Advertisement -
Începând de joi, 2 septembrie 2021, a intrat în vigoare Ordonanța privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului. Astfel, de acum, mai multe produse uzuale din plastic nu vor mai putea fi puse pe piață.

Produsele din plastic de unică folosință, produsele fabricate din materiale plastice oxodegradabile și echipamentele de pescuit care conțin plastic sunt reglementate, începând cu 2 septembrie, de o nouă ordonanță simplă (OG 6/2021) ce transpune în legislația națională o Directivă Europeană privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului (Directiva 904/2019).

Iar acest lucru înseamnă că, de la această dată, pentru anumite categorii de produse va fi interzisă punerea pe piață, iar pentru altele vor fi aplicate ținte de reducere a consumului. Ordonanța impune, de asemenea, un calendar pentru producătorii de astfel de produse care trebuie să își asume anumite costuri legate de gestionarea deșeurilor dar și să schimbe unele ambalaje.

Măsurile impuse de ordonanță

Mai exact, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, adică 2 septembrie 2021, se interzice introducerea pe piață a următoarelor produse din plastic de unică folosință:

Bețișoare pentru urechi, cu excepția cazului în care intră în domeniul de aplicare al Regulamentului (UE) 2017/745 al Parlamentului European și al Consiliului privind dispozitivele medicale

Tacâmuri (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare chinezești)

Farfurii

Paie pentru băuturi, cu excepția cazului în care intră în domeniul de aplicare al Regulamentului (UE) 2017/745 al Parlamentului European și al Consiliului privind dispozitivele medicale.

Agitatoare pentru băuturi

Bețe care se atașează baloanelor sau care sprijină baloane, cu excepția baloanelor de uz industrial sau pentru alte utilizări și aplicații profesionale, care nu sunt distribuite consumatorilor, inclusiv mecanismele acestor bețe

Recipiente pentru alimente, fabricate din polistiren expandat, cum ar fi cutiile cu sau fără capac, utilizate pentru a conține produse alimentare care: …https://evz.ro/de-astazi-aceste-obiecte-sunt-total-interzise-in-romania-legea-a-intrat-in-vigoare.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.