1.5 C
Vaslui
04-dec.-2022

De ce a murit primarul Florea? (foto, video)

- Advertisement -

INCREDIBIL Detalii socante ies la ivealã în legãturã cu moartea primarului de la Dimitrie Cantemir, Viorel Florea, 51 de ani! Desi timp de o sãptãmânã acestuia i-a curs sânge din nas, iar marti, la spitalul din Husi, a fost internat cu diagnosticul „hemoragie digestivã” si cu tensiunea 18, Viorel Florea a fost, joi, transferat la… Psihiatria din Vaslui, unde a si murit, trei zile mai târziu! Se pare cã o agitatie pe care primarul a manifestat-o în ziua de miercuri, i-a determinat pe medicii huseni sã îl considere în sevraj etanolic si sã îl transfere, la Vaslui, la Psihiatrie. Ulterior, în loc sã fie dus de urgentã la Iasi, pentru investigatii acordate de medici specialisti în afectiuni cardiace si cerebrale, primarul Florea a fost lãsat zile în sir în sectia de Psihiatrie a spitalului de urgentã Vaslui, unde a si murit, în dimineata zilei de duminicã. „Omul face stop cardiac, îi curge sânge pe nas, are tensiunea 18, 19, iar tu îl consideri nebun si-l tii atâtea zile la Psihiatrie, la Vaslui?!”, se întreabã, revoltati, apropiatii primarului Viorel Florea. Ieri, trupul neînsufletit al primarului a fost adus acasã, la Urlati, dupã un scurt popas la sediul Primãriei pe care acesta a condus-o, cât de bine a putut, în ultimii 10 ani.

Marti, pe 7 ianuarie, primarul Viorel Florea a fost adus la spitalul din Husi, într-o stare destul de gravã. Apropiatii spun cã acestuia, de mai multe zile, îi curgea sânge din nas, însã, stiindu-se un om puternic, el nu pare sã fi dat importantã deosebitã acestui fapt. Marti seara însã, a fost adus la spital, deoarece starea sa se înrãutãtise. A fost internat si diagnosticat de cãtre medicii huseni cu „hemoragie digestivã”. I s-au acordat îngrijirile necesare, iar peste noapte lucrurile au pãrut cã se îndreaptã. Miercuri însã, Viorel Florea nu doar cã starea sa devenise criticã, dar a avut si o agitatie cruntã, smulgându-si perfuziile si trãdând o intensã stare de rãu. Medicul care l-a internat a decis sã cheme un psihiatru care a hotãrât cã pacientul trebuie transferat la Psihiatrie, la Vaslui, deoarece ar fi în „sevraj etanolic”. Aici a ajuns joi, unde a rãmas pânã duminicã, zi în care a si decedat. „Este de neînteles! Era atât de necesar un computer-tomograf, era atât de necesarã o serie de investigatii si mãsuri care sã îl stabilizeze, el fiind, dupã cum a arãtat si tensiunea mãritã si sângele care îi curgea din nas, dar si alte indicii pe care un medic specialist, nu le poate nicicum neglija, în pragul unui atac cerebral. Probabil, medicii care l-au îngrijit au o explicatie pentru toate acestea, deoarece ei stiu foarte bine de ce au luat anumite decizii medicale si ce i-a determinat sã îl tinã în sectia de Psihiatrie, unde este clar cã nu putea beneficia de tratamentul coresponzãtor suferintei sale. Mare pãcat si Dumnezeu sã îl odihneascã! Deja cuvintele nu-si mai au rostul”, au opinat, nedumeriti, medicii care au aflat de decesul primarului Florea si care l-au cunoscut pe acesta.

„Am cerut sã fie transferat la o clinicã din Iasi, însã medicii nu au fost de acord”

Moartea subitã a primarului Viorel Florea a luat prin surprindere întreaga comunitate localã. Faptul cã a murit în urma unui stop cardiac într-o sectie de psihiatrie si cã medicii nu au considerat necesar transferul acestuia la o clinicã de specialitate din Iasi pentru investigatii amãnuntite, dã nastere unor suspiciuni ce tin de nivelul de competentã al medicilor care l-au avut în grijã. „Regretatul eveniment ne-a luat prin surprindere, nimeni nu se astepta la o asemenea tragedie, mai ales cã primarul era o persoanã plinã de viatã, care nu suferea de o boalã anume. A suferit un stop cardiac chiar pe patul de spital, lucru la care nu se astepta nimeni, având în vedere cã a fost internat la sectia psihiatrie. Înainte de tragedie am cerut ajutorul prefectului, care a dat asigurãri cã va face eforturi pentru a pune la dispozitie un elicopter pentru transferul primarului la o clinicã de specialitate din Iasi, însã doctorii au precizat faptul cã starea lui nu era gravã, iar prin urmare transferul acestuia la Iasi nu era o necesitate. Medicii au mai spus cã luni trebuia sã i se facã o serie de analize complete, pentru a stabili exact boala de care suferã, prea târziu din pãcate”, a spus viceprimarul comunei Dimitrie Cantemir, Ioan Antohi. Contactatã telefonic, Ana Rinder, directoarea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, a declarat doar cã nu poate oferi detalii cu privire la decesul persoanelor din spital, motivând faptul cã ar încãlca astfel Legea drepturilor pacientilor.

Lacrimi si multã tristete în comuna Dimitrie Cantemir

Ieri, 13 ianuarie, trupul neînsufletit al regretatului primar era asteptat de o comunã îndoliatã. Sunetul sumbru al sirenei din incinta primãriei, care a vestit sosirea masinei funerare, a stârnit un val de lacrimi, tipete si durere în rândul familiei si întregii comunitãti. Înainte de a fi adus acasã, sicriul a fost depus în sala de sedinte a Primãriei, acolo unde un sobor de preoti a oficiat o slujbã religioasã. Cu flori si lumânãri aprinse, cetãtenii comunei îsi plângeau primarul si parcã nu le venea sã creadã cã acesta a plecat dintre ei. Dupã terminarea slujbei de la Primãrie, masina funerarã, însotitã de o coloanã impresionantã de masini, s-a îndreptat spre casa natalã a regretatului primar din localitatea Urlati. Durerea familiei a fost fãrã margini, în momentul în care sicriul cu trupul neînsufletit a fost adus în casã.

„Cum se poate ca un bãrbat asa voinic si plin de viatã sã moarã?”

„Am iesit la fântânã sã aduc o gãleatã de apã si am auzit tipete în curtea primarului. Mi-a spus o vecinã cã primarul a murit, însã prima datã n-am crezut-o. Dupã aceea am aflat cã întra-devãr, domnul Florea murise. Cum se poate ca un bãrbat asa voinic si plin de viatã sã fie luat asa devreme? Mare pãcat”, ne-a spus Luca Maria, o bãtrânã de 64 de ani, vecinã a primarului.

„Un om care a fãcut atât de multe lucruri bune pentru comunã”!

„Teribila veste a venit ca un trãsnet si nici acum nu pot sã-mi revin din soc. Nu am cuvinte ca sã-mi exprim regretul pentru moartea acestui om, care a fãcut atâtea lucruri bune pentru comuna noastrã. Rãmân la pãrerea cã dacã era transferat la Iasi de la bun început, putea fi salvat. Acum nu ne mai rãmâne decât sã ne rugãm pentru el si sã ne amintim cu drag de primarul nostru. Dumnezeu sã-l ierte!”, ne-a spus cu tristete în glas, Marin Luca, sotul contabilei de la Primãrie.

„De fiecare datã când am apelat la dumnealui cu vreo problemã mi-a rezolvat-o”

„Am venit sã-i aprind o lumânare pentru cã a fost un om deosebit si un bun gospodar. De fiecare datã când am apelat la dumnealui cu vreo problemã mi-a rezolvat-o fãrã sã stea pe gânduri. Îi vom duce lipsa!”, a spus unul dintre sutele de localnici veniti sã aprindã o lumânare regretatului primar.

„Va rãmâne în amintirea noastrã ca unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut comuna”

„Nu mi-a venit sã cred atunci când mi-au spus vecinii cã primarul a decedat. Regret foarte mult moartea acestuia, mai ales cã pe mine m-a ajutat de foarte multe ori când am avut nevoie. Va rãmâne în amintirea noastrã ca unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut comuna noastrã. Dumnezeu sã-l odihneascã în pace!”, a spus Costel Lifu, un tânãr din Gusitei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.