17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

De ce e bine să mâncăm porumb fiert, un adevărat detoxifiant. Ce conţine şi în ce afecţiuni este indicat

Porumbul este bogat în fibre şi bun diuretic, ajutând la reglarea tranzitului intestinal. Conţine foarte mulţi nutrienţi şi este recomandat chiar şi în dietele de slăbire. Un consum ponderat de porumb fiert sau copt ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Porumbul crud este bogat în vitamine, precum vitamina A care ajută la imunitate şi vedere, vitamina E care ajută la buna funcţionare a inimii, este bogat în acid folic, bun pentru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii.   Bogat în vitaminele din grupa B, mai ales B1, porumbul este un aliat în luptă împotriva stresului, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii. Vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct   “Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 — 90%), conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre. Chiar dacă prin fierbere îşi pierde o parte din substanţele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie.   Împiedică depunerea grăsimilor   Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor.  Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.

Citeste mai mult: adev.ro/qxlw1d

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here