23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

De ce i-a demis Zelenski pe şeful Serviciului intern de securitate, un prieten din copilărie, şi pe procurorul general, o aliată apropiată

- Advertisement -

Zelenski a sugerat faptul că aceştia nu şi-au îndeplinit corespunzător funcţiile de conducere după sute de anchete de „înaltă trădare” deschise împotriva angajaţilor din cadrul instituţiilor ale căror lideri sunt, în timp ce peste 60 de oficiali din subordinea acestora colaborează cu autorităţile instalate de Moscova în teritoriile ocupate împotriva intereselor Ucrainei.

„O astfel de serie de infracţiuni împotriva fundamentelor securităţii naţionale şi legăturile depistate între angajaţii forţelor de securitate ale Ucrainei şi serviciile speciale ale Rusiei ridică foarte serioase semne de întrebare în legătură cu liderii acestor instituţii. Fiecare dintre aceste întrebări va primi un răspuns adecvat”, a spus Zelenski. Şeful adjunct al biroului prezidenţial al Ucrainei a clarificat luni că cei doi au fost suspendaţi din funcţii, urmând ca Zelenski să decidă dacă îi va demite oficial în urma unor investigaţii suplimentare, relatează Washington Post.

Citeste mai mult: adev.ro/rf7odj

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.