31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

De ce nu pot ateriza avioanele pe timp de ceață pe Aeroportul Iasi

Ceața este fenomenul meteorologic care conduce la cele mai multe perturbări ale traficului de pe Aeroportul Iași ceea ce produce foarte multe neplăceri pasagerilor. Am solicitat părerea mai multor specialiști în aeronautică pentru a înțelege de ce nu pot ateriza avioanele pe timp de ceață și care ar fi soluțiile pentru a elimina acest inconvenient al Aeroportului.

Trebuie subliniat, încă de la început, că poziționarea geografică a aeroportului nu este una foarte fericită, din punctul de vedere al ceții, deoarece se află pe dealul din apropierea unei salbe de lacuri care favorizează producerea acestor manifestări meteo. De aceea, de-a lungul timpului, pentru evitarea problemelor cauzate de ceață au mai existat inițiative de mutare a aeroportului într-o zonă de șes fără luciu de apă în apropiere.

Renunțând la ideea de a muta aeroportul ne întrebăm de ce pe alte aeroporturi din lume se poate ateriza și atunci când ceața reduce vizibilitatea la mai puțin de 200 de metri, iar înălțimea plafonului de nori este sub 30 de metri? De ce nu se poate și la Iași? Ce ar trebui făcut ca și la noi să se poată ateriza fără vizibilitate?…https://www.stireadeiasi.ro/stiri-locale/de-ce-nu-pot-ateriza-avioanele-pe-timp-de-ceata-pe-aeroportul-iasi/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here