32 C
Vaslui
29-iun.-2022

De ce s-au scumpit tichetele „Rabla” pe ultima sută de metri

Cei care mai au de vânzare tichete „Rabla” cer acum şi 2.000 de lei pentru un cupon, mult mai mult faţă de luna trecută, fără să fie dispuşi să lase prea mult din valoare, dat fiind că mulţi speră să mai apuce încă să îşi cumpere o maşină nouă anul acesta, înainte de a intra în vigoare noua taxă auto.

La începutul lunii noiembrie, înainte ca ministrul mediului Laszlo Borbely să anunţe prelungirea valabilităţii lor până la 31 ianuarie, tichetele se vindeau şi cu 800-850 lei. Acum cine vrea astfel de cupoane rar mai găseşte pe cineva dispus să vândă măcar cu 1.700 lei.

Pe site-ul vouchererabla.ro, se găsesc însă foarte multe anunţuri ale unora dispuşi să plătească urgent aceste preţuri. Dar, cei care vând, în multe cazuri, nu vor să negocieze până la acest nivel, cerând 1.900-2.000 lei pentru un cupon.

„Acesta este preţul, momentan. Poate o să se mai ieftinească”, ne-a declarat un vânzător care cere 2.000 lei pe un tichet, nefiind interesat de un preţ de 1.700 lei.

Vouchere cu probleme

Altcineva care cerea 2.000 lei pe fiecare tichet, a vândut cu 1.900 lei. „Din ce-am auzit, ar mai fi vreo 20-25 mii de tichete în piaţă, din care jumătate ar avea probleme, pentru că nu au toate actele în regulă. Poate şi de aceea au crescut preţurile”, ne-a spus un dealer auto.

Deşi în 2011, prin programul Rabla care va începe la 1 februarie, se vor acorda patru vouchere de câte 3.000 lei fiecare, faţă de trei de câte 3.800 lei, anul acesta, tot sunt români dispuşi să cumpere tichete acum.

Aceasta pentru că mulţi se grăbesc să dea comandă pentru noua maşină până la sfârşitul anului, dat fiind că din ianuarie 2011 se introduce noua taxă auto, inclusiv pentru maşinile Euro 5, care va scoate mai mulţi bani din buzunar decât acum celor care vor să îşi înmatriculeze autoturismul.

Ministrul mediului a anunţat că cei care nu vor valorifica voucherele până la 31 ianuarie 2011, le vor pierde. Iniţial, valabilitatea lor era până la 23 noiembrie, dar a fost prelungită pentru că pe piaţă rămăseseră 31.000 de tichete nefolosite.

evz.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here