DE CE SE GRÃBESTE DAN MARIAN?

Vrea cu orice pret sã fie presedintele PNL

CALUL TROIAN…Senatorul Dan Marian se grãbeste si anuntã cã a informat în scris Bucurestiul, cerând organizarea unor alegeri locale imediate pentru noul PNL, în tot judetul Vaslui. Conform senatorului, acesta ar fi înaintat, înainte de Crãciun, o notã cãtre conducerile PNL si PDL în care spune cã doreste organizarea de alegeri, de la cele locale si pânã la nivel de judet, cu un calendar bine stabilit. Nici mai mult, nici mai putin, senatorul spune cã ar dori ca alegerile la nivel de comune sã înceapã la 1 martie, iar la 1 octombrie sã se desfãsoare alegerile pentru organizatia judeteanã, pe care, bineînteles, si-ar dori sã le câstige el! Or, în vechea organizatie PNL este un curent anti-Marian, provocat atât de modul în care a trãdat partidul, cu cinci ani în urmã, cât si de manifestãrile de la sedinta comunã PNL-PDL, din noiembrie 2014, când membrii democrat-liberali adusi de Marian au huiduit conducerea executivã liberalã. “Dacã el spune cã este pentru întelegere si concordie în partid, cum se poate sã ai manifestãri atât de ostile la adresa colegilor? Nu îl dorim în fruntea PNL, nici în PDL nu este prea dorit. Nu uitãm cum s-a comportat la sedinta din noiembrie, face presiuni asupra noastrã, acum, pentru cã vrea el sã fie presedinte, dar nu va fi ales”, spune o sursã din PNL. “Eu nu vãd altã solutie pentru o colaborare de succes pe mai departe, decât prin organizarea de alegeri. Sã vinã poporul liberal si sã voteze. Nu asa e frumos, corect?”, se întreabã senatorul Marian, care urmãreste câstigarea functiei de presedinte, prin presiuni si amenintãri, cum a fãcut de fiecare datã. “Nu mã intereseazã prostiile lui Dan Marian. Nu se va face niciodatã cum vrea Dan Marian, la Vaslui, totul va urma calculele gândite la centru. Nu stabileste Dan Marian când se fac alegeri”, riposteazã deputatul Florin Ciurariu.

Calculele lui Dan Marian sunt smecheresti, desi dã impresia cã este mânat de cele mai bune intentii, atunci când propune ca organizarea alegerilor la judet sã se facã la 1 octombrie 2015. Conform unor surse din apropierea senatorului, acesta se grãbeste pentru a ajunge în fruntea noului PNL pentru a-si pãstra postul de senator la alegerile parlamentare din 2016. Stie cã dacã va pierde alegerile la organizatia judeteanã nu va mai prinde încã un post în Parlament, de aceea si-ar dori sã se organizeze alegerile chiar si în martie, dacã s-ar putea. Or, dupã sedinta cu scandal din noiembrie 2015, atunci când conducerea executivã a PNL Vaslui a fost huidutã de oamenii adusi de Marian la sedinta comunã a celor douã partide, i-a fãcut pe liberali sã facã un pas înapoi de la colaborarea cu PDL-ul condus de senator. “Pânã în 2017, asa spune statutul, trebuie sã colaborãm în actuala formulã, pentru ca ambele partide sã se armonizeze în teritoriu. Sunt documente scrise si parafate la Bucuresti. Asta o stie si Dan Marian, însã se grãbeste, pentru cã vin alegerile parlamentare si vrea sã fie presedintele noului PNL, ca sã mai fie pus încã o datã pe o pozitie eligibilã, cu toate resursele partidului la îndemânã. Nu se va putea asa ceva”, anuntã liberalii.

Varianta lui Marian: “Eu vreau alegeri pentru noul PNL, dar nu vrea deputatul Ciurariu”

“Eu am fãcut o informare scrisã la Bucuresti, în care am arãtat care sunt pasii care trebuiesc fãcuti pentru o uniune de succes la Vaslui. Pe data de 21 ianuarie, Consiliul National va prezenta criteriile legate de fuziunea dintre cele douã partide. În acest context, propunerea fãcutã de mine este de a organiza alegeri în noul PNL în judetul Vaslui, de jos si pânã sus, de la nivel de sat si comunã si pânã la organizatia judeteanã. O propunere pe care o sustin în continuare si consider cã este binevenitã. Eu îmi doresc ca, în decursul acestui an, sã avem alegeri pentru noul PNL în tot judetul Vaslui, este o procedurã care va cere timp. Se va discuta propunerea mea scrisã, probabil pe 31 ianuarie, când se va întruni Consiliul National de conducere al noului PNL, unde se vor discuta toate aceste propuneri. Pe 1 martie am putea declansa alegerile la organizatiile locale în tot judetul, iar de la 1 octombrie am putea organiza alegerile la nivel de organizatie judeteanã. Am avea timp ca, în sase luni, pânã la alegerile locale, sã pregãtim totul, cu un birou de conducere ales si un presedinte care are mandatul membrilor de partid”, explicã senatorul Marian. De la sine putere, Dan Marian forteazã mâna liberalilor pentru a pune mâna pe functia de presedinte al organizatiei judetene PNL. Acesta nu ezitã sã-si atace colegii de partid. “Din informatiile pe care le am eu, dl. deputat Florin Ciurariu nu prea ar fi de acord cu aceste alegeri. Dl. Ciurariu si-a dorit sã fie numit, nu ales, asta a fãcut de când este în fruntea organizatiei judetene PNL, i s-a pãrut mai avantajos sã fie numit de la centru, decât ales de colegi. Sunt convins cã si în vechea organizatie PNL sunt discutii pe aceastã temã”, crede Marian. Cam acelasi punct de vedere îl are si unul dintre apropiatii lui Dan Marian, liderul PDL municipal Vaslui, Mihai Ponea. “Din punctul meu de vedere, la nivelul municipiului Vaslui, structurile noului PNL functioneazã destul de bine. Încã dinainte de alegerile prezidentiale, ne-am întâlnit si cei din PDL si cei din vechiul PNL, pentru a discuta despre colaborare, iar acum lucrãm foarte bine. La nivel de Vaslui, putem începe alegerile pe organizatiile sectiilor de votare, 51 la numãr, dupã care putem face alegeri si pentru municipiu. Este foarte greu sã lucrãm cu 60 de oameni la nivel de judet, pentru cã fiecare partid are câte 30 de persoane în Biroul de conducere judetean. Ne trebuie structuri mai mici, lucrative. Dacã existã întelegere si unitate în partid, de ce sã nu facem lucrul în echipã în continuare? Sunt pentru organizarea alegerilor în tot judetul, pentru noul PNL”, spune Ponea, presedintele organizatiei municipale PDL.

Florin Ciurariu îi dã replica lui Marian: “Nu mã intereseazã prostiile lui”

De la Bucuresti, deputatul Ciurariu îi dã o replicã fermã senatorului Marian. “Nu stiu ce spune si ce vrea Dan Marian, nu are nicio legãturã cu realitatea, ceea ce spune el. Normal cã sunt pentru organizarea de alegeri, dar nu când stabileste el. Si eu îmi doresc alegeri, dar nu asa cum îi trece lui prin cap. E o prostie ceea ce sustine el! Eu nu am fost niciodatã numit, eu am fost ales. Nu va decide el niciodatã ce avem de fãcut noi în judetul Vaslui”, spune, iritat, Ciurariu. Presedintele organizatiei municipale PNL, Simona Polak, îi reaminteste lui Marian cã “tupeul nu este egal cu curaj”. “Eu spun doar cã trebuie sã respectãm statutul si hotãrârile luate la Bucuresti, care spun cã în 2017 vom organiza alegeri la nivel de judete. Nouã ne place sã respectãm regulile si regulamentele, nu trebuie sã încercãm sã luãm decizii pe coltul mesei. E problema dlui Marian, ceea ce sustine, statutul trebuie respectat, iar organizatia noastrã va respecta statutul. Nu discutãm aici de curaj si tupeu, vorbim de reguli, pe care trebuie sã le respecte toti cei care sunt în noul PNL. Nu înteleg cine si de ce luptã atât de tare pentru a pune mâna pe functia de presedinte”, spune Simona Polak.

“Nu facem alegeri când vrea Dan Marian, el a mai fost în fruntea PNL si a plecat”

“Nu se teme nimeni de Dan Marian, nu se tergiverseazã nimic legat de alegeri, noi respectãm statutul care spune cã alegerile se vor face în 2017. Atunci ar trebui sã discutãm de alegeri, nu acum, când vrea Dan Marian. El forteazã acum la Bucuresti, vrea sã fie presedinte, are nevoie de postul acesta de presedinte, din mai multe motive. Cui sã-i fie fricã de Dan Marian? Nu-l doresc în fruntea partidului, este adevãrat, membrii PNL, pentru cã a mai fost o datã în fruntea partidului, dar a plecat asa cum stie toatã lumea. Legat de alegeri, sunt chestiuni pe care le vom stabili de comun acord, nu pentru cã asa vrea Dan Marian. PNL va lua o hotãrâre conform protocolului încheiat la Bucuresti de cei doi copresedinti din noul partid” – Liviu Iacob, presedinte PNL municipal Husi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ