De ce trebuie să evităm să răspundem cu „Mulțumesc” la un e-mail

Folosirea hârtiei nu este în niciun caz benefică naturii, dar nici schimbul excesiv de mailuri nu este cu adevărat prietenos cu mediul.

De la politețe la protecția mediului n-ar fi decât un pas. Se pare că la această concluzie au ajuns cercetătorii. Pentru că, spun ei, dacă am renunța la trimiterea de mailuri inutile, cum ar fi cele prin care răspundem cu un simplu „mulțumesc”, ar fi un gest simplu și în același timp eficient pe care l-am putea face pentru mediu. Emisiile de dioxid de carbon s-ar reduce semnificativ.

Trimiterea de miliarde de mailuri pe zi, folosirea serverelor și a diferitelor instrumente digitale contribuie în mod semnificativ la emisiile de gaze cu efect de seră. În 2019, o agenție specializată din Franța a ajuns la concluzia că poluarea digitală reprezenta 4 la sută din emisiile totale de CO2 din lume, în condițiile în care traficul aerian contribuia cu 3 la sută la aceste emisii.

Cât poluează un e-mail

O echipă de cercetători din Marea Britanie care studiază schimbările climatice a ajuns la concluzia că zilnic se trimit milioane de e-mailuri inutile, unele conținând un simplu „Mulțumesc”. Un studiu a arătat că dacă toți britanicii ar trimite cu un mail mai puțin pe zi, s-ar emite cu 16 tone mai puțin dioxid de carbon, adică echivalentul a peste 80.000 de curse de avion între Londra și Madrid.  … https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/de-ce-trebuie-sa-evitam-sa-raspundem-cu-multumesc-la-un-e-mail-1411229
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ