spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

De dorul părinților, un minor din Moldova a trecut râul Prut înot, cu intenția de ajunge în Italia, la familia sa!

- Advertisement -
ÎN LOC DE ITALIA, DGASPC!… Un minor de 14 ani, cu cetățenie moldovenească și italiană, a traversat Prutul ilegal, fără documente. A fost preluat de DGASPC Vaslui!

DRAMĂ… Un copil de numai 14 ani din Republica Moldova a înfruntat riscuri, de dorul părinților. Copilul, lăsat în grija bunicilor, și-a luat inima în dinți și a plecat la drum, cu intenția de ajunge în Italia, acolo unde este familia sa. Fără să țină cont că ar putea fi înghițit de apele Prutului, acesta s-a aventurat și a trecut râul înot. A fost zărit de polițiștii care i-au sărit imediat în ajutor. Băiatul era dezorientat și ud tot. Drumul copilului spre rudele din Italia s-a oprit brusc, la Protecția Copilului Vaslui.

Patrula mixtă, formată dintr-un polițist de frontieră român și un polițist de frontieră din Republica Moldova, care supraveghea frontiera de pe teritoriul Republicii Moldova, a observat, pe direcția localității de frontieră Drânceni, o persoană care se îndrepta de la malul râului Prut spre interior. După ce au raportat ce au văzut, în cel mai scurt timp, polițiști de frontieră din Huși s-au deplasat la fața locului, pentru a face verificări. „În apropierea localității, colegii noștri au găsit un tânăr dezorientat , care nu avea documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea, erau haine ude și un telefon mobil. În urma verificărilor efectuate și din declarațiile tânărului, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este un minor în vârstă de 14 ani, cu cetățenie română și italiană și că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, deoarece întreaga lui familie este în Italia, la muncă. Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenția de a ajunge la rude, în Italia. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, minorul fiind preluat de lucrători din cadrul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui”, a precizat comisarul de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.