spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

De frica autoritãtilor, s-a ascuns cu sotia si doi copii la o mãnãstire!

- Advertisement -

DE NECREZUT Un tânãr de 30 de ani, din Bârlad, cãsãtorit si tatã a doi copii minori, un bãiat si o fetitã, a ajuns ca din cauza consumului de etnobotanice sã îsi piardã copiii. Andrei Mihai (fiu de procuror) si sotia sa (cadru didactic), Simona Mihai, cunoscuti ca având convingeri mistico-religioase, sunt acum cãutati cu politia, deoarece pe numele lor s-a emis o Ordonantã Presedentialã de cãtre Tribunalul Vaslui, prin care cei doi trebuie sã dea copiii în plasament familial la o mãtusã a lui Andrei Mihai, care a fost de acord sã îi ia pe copii. Stiind cã urmeazã a-i fi luati micutii, Andrei Mihai a plecat împreunã cu sotia si minorii, la mânãstire, acum douã luni si de atunci nu mai sunt de gãsit. DGASPC Vaslui a apelat la Politia din Bârlad, care face în prezent cercetãri pentru a gãsi pe cei doi copii si a pune în aplicare sentinta civilã prin care acestia sã ajungã la mãtusa paternã.

Un tânãr din Bârlad a cãzut victimã patimei sale pentru etnobotanice si a târât într-un scandal absolut inutil si pe cei doi copii minori ai sãi, un bãietel de doi ani si jumãtate si o fetitã de un an si trei luni. Pe scurt, Andrei Mihai si sotia sa, Simona, au ajuns în atentia Politiei Bârlad în urma unor scandaluri atât cu vecinii cât si în familie, sotul bãtându-si sotia de câteva ori si aceasta apelând la 112 pentru ajutor. Politia Bârlad a deschis pe numele lui mai multe dosare penale si astfel s-a vãzut cã Andrei Mihai este un împãtimit consumator de etnobotanice si mai ales cã el împreunã cu sotia au un comportament care se bazeazã pe valori si convingeri mistico-religioase. “Ambii adulti au convietuit în diferite lãcasuri de cult crestin-ortodox pe perioade scurte de timp, starea aceasta fiind sustinutã si încurajatã tacit prin aceea cã nu au convingerea unor manifestãri coerente, ei consumând substante halucinogene”, se motiveazã în sentinta datã de Tribunalul Vaslui, prin care DGASPC Vaslui a cerut ca celor doi sã le fie luati copiii, care sunt într-o situatie crescutã de risc. Evaluarea socio-familiarã a specialistilor de la DGASPC Vaslui, fãcutã în baza unei anchete sociale, sustine cã “pe fondul consumului de substante halucinogene (depakine, rivotril, cipralex, coaxil) tatãl devine violent atât în familie cât si în societate”, politistii monitorizându-l cu privire la comportamentul agresiv al acestuia. “Ca urmare a anchetei sociale fãcute, s-a considerat cã sunt indicii care atestã cã drepturile copiilor sunt încãlcate în mod voluntar de cãtre pãrinti, acestia nu dispun de abilitãtile parentale si un constientizeazã consecintele pe care le poate avea neglijarea indiferent de forma concretã în care se manifestã. Situatia descrisã este un motiv pentru care s-a impus luarea mãsurii de protectie, prin interventia în regim de urgentã, pentru separarea copiilor de mediul familial, dovedit ca fiind abuziv si plasarea copiilor într-un mediu securizant, pe cale de ordonantã presedentialã”, a spus Ionel Brãtianu, psiholog în cadrul DGASPC Vaslui. Andrei Mihai este un tânãr cu studii superioare, care are probleme psihice, având tratament dat de medicii psihiatrii, care luate împreunã cu etnobotanicele dau o stare de agresivitate foarte mare. De aceea, specialistii de la DGASPC Vaslui suspecteazã cã acesta ar fi putut, într-una din crizele sale de furie, chiar sã-si omoare proprii copii, mai ales cã nu este de gãsit nicãieri, nici el, nici sotia si nici copiii.

A dispãrut cu copii cu tot!

DGASPC Vaslui nu poate pune în aplicare sentinta judecãtorilor vasluieni, deoarece Andrei si Simona Mihai au dispãrut de acasã cu tot cu cei doi micuti. Ei au motivat cã pleacã la mânãstire, numai cã atât cei de la DGASPC cât si politia nu au reusit sã-i gãseascã. “Am încercat pe la mânãstirile unde au mai fost, am aflat cã au stat douã zile într-un loc, trei în altul, au fãcut scandal si au fost alungati, iar în prezent nu stim nimic de ei si de copii mai ales. Am sesizat politia si am cerut ajutorul lor pentru a pune în aplicare ordonanta presedentialã”, a spus Ionel Brãtianu. “Politia Bârlad a sesizat DGASPC Vaslui pe 6 iunie, cu privire la posibilele riscuri în dezvoltarea fizicã a celor doi minori din familia Mihai si am solicitat o evaluare. Am considerat necesar cã se impune o asemenea evaluare datoritã sesizãrilor care erau venite referitor la comportamentul tatãlui. În sesizare nu se fãcea referire la niciun copil. DGASPC Vaslui si-a însusit propunerea noastrã dar între timp, fãrã a sti de hotãrârea judecãtoreascã, Andrei Mihai a plecat cu sotia si cei doi copii din localitate. Ulterior DGASPC Vaslui ne-a informat de decizia instantei si ne-a cerut sprijinul în vederea punerii în aplicare a acesteia. Pânã la aceastã datã nu am reusit sã luãm legãtura cu membrii familiei Mihai”, a spus comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.