spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

De frica înzãpezirii, moldovenii au renuntat sã treacã vama!

- Advertisement -

PROBLEME Din cauza problemelor pe care cãderile masive de zãpadã le-au creat în judet, ducând la blocarea unor segmente importante ale drumurilor ce asigurã legãtura Vasluiului cu celelalte zone ale tãrii, multi moldoveni au fãcut cale-ntoarsã de la Leuseni sau chiar din Vama Albita, atunci când li s-a spus cã riscã sã rãmânã înzãpeziti. Însusi seful Serviciului Teritorial al Politiei de Frontierã (STPF) Husi s-a deplasat la omologii de la Leuseni, pentru a-i informa despre drumurile blocate ieri în judet.

“S-a spus cã politistii de frontierã din Vama Albita ar fi blocat intrarea în tarã a unor vehicule, tocmai pentru a preîntâmpina eventuale blocaje în trafic. Nu este adevãrat. Aceasta ar fi o chestiune ilegalã, în tot cazul. Nu se poate opri accesul într-o tarã, pe asemenea considerente. Politistii de frontierã au avut un alt rol: le-au adus la cunostintã tuturor persoanelor care au intrat în tarã, situatia drumurilor, mai exact care sunt traseele blocate. Si, de aici, fiecare a luat o decizie proprie, de a merge mai departe sau de a se întoarce”, a precizat inspectorul Irina Miricã Gheucã, purtãtor de cuvânt al STPF Husi.

De frica drumurilor blocate, moldovenii n-au mai vrut sã intre în România!

Mai mult, seful Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Albita, inspectorul Adrian Lupu, s-a deplasat la omologii din Vama Leuseni, Republica Moldova, pentru a-i informa despre conditiile dificile generate pe drumurile din România, de cãderile masive de zãpadã. “Seful PTF Albita s-a deplasat la Leuseni, dupã ce a primit în mod oficial atentionarea privind cãderile masive de zãpadã si riscurile privind blocarea drumurilor. La rândul lor, colegii din Leuseni le-au prezentat situatia tuturor celor care intentionau sã ajungã în România si avem informatii cã au fost cazuri în care soferii mai multor vehicule au decis sã nu mai intre în România, pentru a nu rãmâne si ei înzãpeziti”, a mai spus inspectorul Irina Miricã Gheucã, purtãtor de cuvânt al STPF Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.