24 C
Vaslui
04-iul.-2022

De frica războiului, tinerii nu se mai bulucesc la Şcoala de Poliţie. Câţi s-au înscris la sesiunea din aprilie

Un număr de 3.635 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul de admitere în Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina pentru sesiunea din aprilie-mai 2022. Este un record negativ al ultimilor ani, având în vedere că la sesiunile anterioare numărul tinerilor înscrişi era triplu.

În septembrie 2021 nu mai puţin de 9.756 de tineri şi-au depus dosarele de înscriere, fiind ulitma sesiune de admitere când examenul pentru şcolile postliceale din subordinea MAI era organizat în forma clasică: test grilă la limba română şi limbă străină.

Reprezentanţii MAI au fost surprinşi de numărul extrem de mic de tineri care s-au arătat interesaţi, în acest an, de o carieră în poliţie. Frica de război şi modificarea radicală a examenului de admitere i-au determinat pe mulţi dintre absolvenţii de liceu să se reorienteze către alte şcoli – spun cei de la şcolile de Poliţie.

Examenul va fi organizat în a doua parte a lunii aprilie, numărul de locuri scoase la concurs fiind de 1340. Începând cu sesiunea de admitere din aprilie-mai 2022 vor avea şanse să fie admişi tinerii care vor dovedi că înţeleg şi pot aplica legile specifice meseriei.

Citeste mai mult: adev.ro/r9nm41

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here