spot_img
36.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

DE LA CAMPANIA ELECTORALĂ, LA REALITATE! Un primar vasluian a tăiat iluminatul public, imediat după ce a fost reales! (VIDEO)

- Advertisement -

BEZNA DE DUPĂ ALEGERI… În timpul campaniei electorale, poza primarului trona frumos alături de cea a candidatului CJ Vaslui, Trifan Ciprian, cu îndemnul pozitiv : continuăm împreună ! Mesajul transmis era că, odată ales, atât primarul pesedist cât și președintele CJ, tot pesedist, vor colabora pentru binele comunității. Ambii au câștigat alegerile și totul este bine pentru ei. Pentru cetățenii comunei nu este așa de bine pentru că primarul reales, Nixon Ibănescu, a realizat că nu mai sunt bani la Primărie și nici « organismele centrale » nu sunt dispuse să ajute ! De menționat că primarul Ibănescu a fost reales cu un procent entuziast de 58,6%. E de bănuit, acum , că toți cei aproximativ 600 de cetățeni care i-au dat votul sunt foarte fericiți!

Gelu Irimia, Alexandru Croitoru

La Gherghești, edilul Neculai Nixon Ibănescu pare depășit de ceea ce înseamnă gestionarea banului public. Așa că, după ce s-a văzut reales în funcția de primar, acesta anunță sec consătenii că primăria nu a fost capabilă de colectarea suficientă a taxelor și impozitelor și nu a primit ajutor financiar din partea guvernanților, așa că este nevoită să renunțe la iluminatul public. Pentru a mai îndulci situația, Nixon Ibănescu își anunță oamenii din comună că nu a renunțat la a ține în funcțiune motoarele care deservesc pompele care alimentează cu apă comuna.

“Stimați cetățeni ai comunei Gherghești! Trecem prin momente grele atât ca țară, cât și la nivel de comună. Datorită insuficienței fondurilor financiare, cauzate de colectara precară a taxelor și impozitelor și, de asemenea, din insuficientul sprijin financiar din partea organismelor centrale, traversăm o perioadă dificilă care are ca repercursiuni eliminarea unor facilități oferite cetățenilor pe o perioadă nedeterminată, cum ar fi întreruperea iluminatului stradal. Am optat pentru această măsură deoarece riscul de debranșare din partea furnizorului de energie electrică este foarte ridicat, prin acumularea de datorii greu de achitat. De asemenea, prin această măsură, am salvat alimentarea cu apă a comunei, prin păstrarea în funcțiune a celor 30 de motoare care deservesc pompele aferente sistemului. Cu deosebit regret vă aduc la cunoștință aceste fapte, în speranța că împreună vom depăși momentul dificil prin care trecem”, anunță primarul Neculai Nixon Ibănescu.

De pe alte meleaguri, foștii ghergheșteni critică administrația edilului Nixon Ibănescu

Neculai Nixon Ibănescu

Anunțul a stârnit mai multe reacții pe rețelele de socializare. În timp ce unii critică decizia edilului comunei Gherghești, alții fac haz de necaz. «Bine că ați lăsat apa, că acolo aveți mai mult de câștigat degeaba!  Acum nu mai plătesc oamenii pentru iluminatul public? Vor urma multe de acum înainte. Doar la Gherghești se poate întâmpla așa ceva», spun internauții. Alții sunt și mai critici și spun că acolo oamenii sunt nevoiți să trăiască ca-n Evul Mediu. «Acolo lumea trăiește ca-n Evul Mediu. Nu tu lumină, nu tu străzi asfaltate, nu tu canalizări, apă curentă în case. Un colț de Rai uitat de lume. Păcat de condițiile pe care le oferiți localnicilor și săracilor bătrâni. Ce să zic! Felicitări că l-ați votat. După alegeri, dacă a făcut campanie cu bani, mai trebuie să mai acopere ceva din gaură”, spun criticii edilului de la Gherghești.

Comuna în întuneric, proprietățile edilului iluminate ca ziua

Comunitatea din Gherghești ridică din umeri neputincioasă în fața unui edil care, odată ieșit primar, s-a apucat să-și amenințe contracandidații. În schimb, ceea ce nu spune Nixon Ibănescu este faptul că întreruperea iluminatului public s-a făcut în toată comuna, mai puțin pe proprietatea acestuia, acolo unde-și ține utilajele care aparțin, de fapt, tot primăriei. “În comună nu avem lumini noaptea, în schimb, la sediul unde-și ține utilajele, e lumină ca ziua, alimentată tot din iluminatul public. În schimb, pentru restul comunei nu sunt bani. Este incredibil la ce se dedă primarul mai ales acum, după ce s-a văzut cu un nou mandat în buzunar», spun oamenii din Gherghești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.