-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

De la clonat carduri, la droguri: bârlãdean arestat dupã ce a vândut stupefiante la Mamaia!

- Advertisement -

ARESTAT … Politistii de combatere a criminalitãtii organizate din Iasi, împreunã cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi, au organizat o actiune pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc, fiind identificatã o persoanã care s-ar fi ocupat cu distribuirea drogurilor de risc si mare risc, la un festival din localitatea Mamaia. Ulterior depistãrii, au fost efectuate 4 perchezitii domiciliare, în localitatea Mamaia si în municipiul Bârlad, în urma cãrora au fost ridicate 77 de pastile ecstasy, 7 grame de cocainã, 8 grame de ketaminã, 3.200 de lei, 415 euro si 2 telefoane mobile. Persoana prinsã cu vânzarea de droguri de risc si mare risc, Marian Octavian Rotaru, din Bârlad, a primit de la magistratii Tribunalului Vaslui, mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile. Acesta a contestat sentinta la Curtea de Apel Iasi.

În baza probatoriului administrat în cauzã, la data de 3 mai a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea persoanei bãnuite de comiterea faptelor, urmând a fi sesizat judecãtorul de drepturi si libertãti cu propunerea de luare a mãsurii arestãrii preventive, pentru 30 de zile.Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor S.C.C.O. Vaslui si al luptãtorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Vaslui.

„Facem precizarea cã, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiazã de drepturile si garantiile procesuale prevãzute de Codul de Procedurã Penalã, precum si de prezumtia de nevinovãtie.”, au precizat procurorii DIICOT – ST Iasi, în comunicatul trimis cãtre mass media.

Mandatul de arestare pentru 30 de zile, contestat de bârlãdeanul prins cu droguri la Mamaia

Instanta Tribunalului Iasi a admis propunerea formulatã de Ministerul Public- Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi, privind luarea mãsurii arestãrii preventive a inculpatului Rotaru Marian-Octavian si a dispus arestarea preventivã a inculpatului ROTARU MARIAN OCTAVIAN, cercetat pentru sãvârsirea infractiunii de „trafic de droguri de risc si trafic de droguri de mare risc” în formã continuatã (3 acte materiale), pentru o perioadã de 30 de zile, începând cu data de 3 Mai. Instanta a mai dispus si emiterea de îndatã a mandatului de arestare preventivã pe numele inculpatului ROTARU MARIAN OCTAVIAN. Bârlãdeanul, prin avocatul ales, a contestat mãsura arestãrii preventive la Curtea de Apel Iasi.

Bârlãdeanul Traficant de droguri nu este la prima abatere!

Bârlãdeanul arestat la Iasi a fãcut parte si din banda celor care în perioada 2013-2015 au clonat sute de carduri, capii retelei fiind bârlãdeni, furând din conturile clientilor bãncilor din SUA si Oman, peste 42 de milioane de dolari. Banda de hoti din Bârlad, care a spart atunci serverele unor bãnci din SUA si OMAN, sustrãgând cu carduri clonate sume impresionante de bani din conturile unor importante corporatii strãine, a speriat Japonia si FBI. Înainte de arestarea celor implicati, în Bârlad a fost o echipã de agenti FBI si de agenti ai politiei din Japonia, agenti care, am aflat pe surse, au participat si la perchezitiile efectuate pe 26 aprilie 2015 la cei implicați acasã. Capii acestei retele, S. Gabriel si Marius C., împreunã cu alti membri ai rețelei, sunt cei care au fost în Japonia. Iatã bârlãdenii care s-au plimbat prin Tokyo, iar printre altele au golit conturile Bãncii OMAN (sucursala japonezã) de 9 milioane de dolari într-o singurã zi: S. Gabriel, S. Mãdãlina Gabriela (fatã de videochat din Bucuresti), R. Marian Octavian, T. Florin Robert, M. Doru Ionut (toti din Bârlad).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Karina,planta frumoasa,nu mai bine te apuci tu de facut un mileu ceva decat sa ti strofoci ,ceea ce tu numesti creier,aici pe internet!te a platit cezarina in natura sa ti dai cu parerea?!fimi ar scarba de voi..un sfat prietenesc …nu te mai reproduce…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.