spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

De luni încep lucrãrile la iluminatul cartierelor husene “Dric 2” si “Dric 3”

- Advertisement -

CONCRETIZARE De luni încep lucrãrile la sistemul de iluminat casnic în cartierele “Dric 2” si “Dric 3” din municipiul Husi, licitatia în vederea realizãrii acestui proiect atât de asteptat de cãtre husenii din aceste cartiere, fiind câstigatã de o firmã din Vaslui. Primarul Ciupilan le cere oamenilor sã îsi pregãteascã dosarele pentru bransare.

Sãptãmâna aceasta, spun reprezentantii Primãriei, s-a predat amplasamentul din zona cartierelor “Dric 2” si “Dric 3”, cãtre firma care va executa lucrãrile privind realizarea sistemului de iluminat casnic. Prin urmare, luni, 24 noiembrie, spun reprezentantii Primãriei Husi, se vor începe lucrãrile. “Firma Elco Vaslui, care a câstigat licitatia, a preluat amplasamentul si luni se va apuca de treabã, efectiv. Se va munci în asa fel încât lucrãrile sã se termine cât mai repede posibil. Nu se poate da un termen de finalizare, dar existã dorinta ca oamenii sã poatã avea de sãrbãtori luminã. Tocmai de aceea le spun oamenilor sã îsi facã dosarele de bransare, pentru ca îndatã dupã ce se efectueazã lucrãrile, sã poatã avea luminã în case”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

“Sunt destui care stau fãrã luminã, pe întuneric”!

Întregul proiect ce vizeazã iluminatul casnic din cartierele “Dric 2” si “Dric 3” a fost evaluat la aproximativ 1, 6 milioane lei. Municipalitatea a spus cã nu are acesti bani, însã, printr-o negociere eficientã cu compania E-On-ul, Primãria Husi a izbutit sã o convingã sã co-finanteze acest proiect cu 90%. Astfel, în luna iulie, alesii locali au alocat în jur de 160.000 lei din bugetul local, cât însemna contributia proprie. Acum, dupã finalizarea licitatiei, oamenii asteaptã concretizarea acestui proiect. “Noi am fost de foarte multe ori la Primãrie, am fost chiar si la E-On, pentru ca sã avem luminã în casã. Sunt cam 300 de case în zonã, iar în unele stau familii cu copii, la lumina lumânãrii. Altii si-au fãcut case si stau cu chirie în oras, tot din cauza întunericului. Nu mai poate continua situatia asta”, au spus oamenii. “Pânã azi (ieri, n.r) nu am vãzut sã se apuce de treabã cineva, dar asteptãm. Sunt destui care stau fãrã luminã, pe întuneric, pentru cã nu au unde locui în altã parte. E greu”, a spus Ionel Nitã, 36 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.