De Ziua Poliției Române, 105 de polițiști vasluieni au fost avansați în grad

ZI SPECIALĂ… Cu ocazia Zilei Poliției Române, care se sărbătorește în fiecare an la 25 martie, odată cu sărbătoarea Bunei Vestiri, 105 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au fost recompensați prin avansarea în gradul profesional următor, 93 dintre ei la termen și 12 înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, pentru activitatea desfășurată și pentru modul de îndeplinire a acțiunilor. Cu același prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost acordată o plachetă aniversară, cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la înființarea structurii speciale de intervenție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, dintre polițiștii avansați în grad la termen, 23 sunt ofițeri și 70 de agenți de poliție. “Anul acesta, manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viața instituției au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus. Ziua Poliției Române i-a găsit, ca în fiecare an, pe polițiștii vasluieni în stradă, pentru susținerea activităților de asigurare a climatului de ordine și siguranță publică. Alături de celelalte forțe de ordine, polițiștii vasluieni sunt implicați activ în susținerea activităților preventive și de verificare a măsurilor dispuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19. Cu prilejul Zilei Poliției Române, au fost avansați la gradul profesional următor, la termen, 93 de polițiști (23 de ofițeri și 70 de agenți de poliție), iar pentru merite deosebite, înainte de îndeplinirea termenului, 12 polițiști (2 ofițeri și 10 agenți de poliție). Totodată, 117 polițiști au fost recompensați cu felicitări și mulțumiri scrise. În semn de apreciere pentru profesionalismul și vocația cu care și-au îndeplinit misiunile încredințate, motivați de o puternică încredere în valorile umane atât de necesare desfășurării cu demnitate și onoare a profesiei de polițist, domnul comisar șef de poliție Vasile Porcișanu, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, și doamna agent șef adjunct de poliție Andreea Lungu, din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, au fost desemnați Polițistul de Onoare al Anului 2020, respectiv Polițista de Onoare a Anului 2020. Cu același prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost acordată o plachetă aniversară, cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la înființarea structurii speciale de intervenție. Activitatea celor doi colegi care au 20 de ani de vechime neîntreruptă, în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost și ea evidențiată”, a declarat Bogdan Gheorghiță, reprezentantul IPJ Vaslui.

 
2 COMENTARII

  1. Ce politisti mai avem in Vaslui ? Cei cu expierenta au iesit la pensie la 48 ani iar acum au ramas niste tineri de 21-24 ani care au nevoie de cativa ani ca sa devina cu adevarat politisti, ei ar fi trebuit sa faca practica si sa fie sub tutela unui politist experimentat, minim un an.

  2. De asta nu mai sunt polițiștii pe străzi! Stau prin birouri și așteaptă avansări și salarii de excelență! Angajări pe pile și relații, avansări pe pile și relații, pensionări pe pile și relații, munca e numai pentru proști! Când ai nevoie nu găsești un polițist pe străzi, trebuie să-i suni, să-i chemi! Siguranță și Încredere – la mișto! De asta e haos în tot orașul!

LĂSAȚI UN MESAJ