spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

VIDEO | De Ziua Politiei Române, aproximativ 200 de elevi au simtit adrenalina condusului defensiv pe autospecialele de politie

- Advertisement -

ACTIVITÃTI… Aproximativ 200 de elevi din toate liceele municipiului Vaslui au participat la o activitate organizatã de politistii din cadrul IPJ Vaslui, fiindu-le prezentatã, în linii mari, activitatea lucrãtorilor de politie, dar si câteva reguli rutiere. Elevii au învãtat ce obligatii au atunci când se angajeazã în traversarea strãzii, prin locurile special amenajate si mai ales, cât de necesar este sã ridice privirea din telefoanele mobile. Punctul culminant al întâlnii cu politistii a fost reprezentat de demonstratiile de conducere defensivã, la volanul autospecialelor de politie. La final, multi dintre tineri au spus cã îsi vor îndrepta atentia cãtre cariera de politist.

Pentru politisti, zilele acestea înseamnã sãrbãtoare, tinând cont de faptul cã, peste doar o singurã zi, vor sãrbãtori Ziua Politiei Române. Cu aceastã ocazie, aproximativ 200 de elvi din liceele vasluiene au luat parte la o activitate dedicatã lor. Cu aceastã ocazie, adolescentii au aflat câteva reguli de conduitã, dar si ce trebuie sã aibã în vedere atunci când se agnajeazã în traversarea strãzii. Una din principalele reguli a fost legatã de faptul cã ar trebui sã ridice ochii din telefon atunci când fac acest lucru. Punctul culminant l-a reprezentat, în schimb, demonstratiile de conducere defensivã, mai ales cã majoritatea dintre ei au avut posibilitatea sã urce în autospecialele de politie, alãturi de politisti si sã simtã, pe pielea lor, adrenalina provocatã de condusul defensiv. „Cu prilejul Zilei Politiei am desfãsurat si o activitate de conducere defensivã. Am încercat sã aducem liceenii aproape de politisti. Activitatea s-a bucurat de un mare success, astfel cã îi asteptãm si pe viitor, sã participe la astfel de activitãti si îi asteptãm si sã se înscrie la scolile de politie pentru a urma, în viitor, cariera de politist”, spune Ionut Pânzaru, instructor de conducere defensivã din cadrul IPJ. La finalul activitãtii, multi dintre elevii de liceu s-au arãtat mai mult decât încântati si au declarat cã se vor gândi serios la posibilitatea de a se face politisti. «Mi-a fost putin teamã, dar a fost ceva extraordinar, unic as putea spune. Nu am mai trãit, pânã acum, asemenea emotii si mi-a plãcut. Asa cã as putea  lua în serios posibilitatea de a îmbrãtisa o astfel de carierã, mai ales cã am vãzut cã la volanul unei autospeciale de politie era si o fatã, nu cu mult mai mare ca noi”, spun câtiva dintre participantii la activitate.

De ziua lor, politistii au fãcut o bucurie bãtrânilor din douã centre de bãtrâni

Si tot de ziua lor, politistii vasluieni au vrut sã ofere un moment de bucurie bãtrânilor din Centrele de Îngrijire si Asistentã din municipiul Husi si din localitatea Giurcani si au adus cu ei cadouri si flori pentru seniorii internati în cele douã centre. «Sâmbãtã, 25 martie 2023, Politia Românã sãrbãtoreste 201 ani de atestare documentarã, de aceea, politistii vasluieni vor desfãsura, în fiecare zi a acestei sãptãmâni, diverse activitãti prin care sã sãrbãtoreascã, în mijlocul comunitãtii, ziua festivã. Miercuri, 22 martie 2023, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au rãspuns chemãrii celor în etate, suferinzi, si au mers în vizitã la douã cãmine de bãtrâni din judetul Vaslui, pentru a duce flori, cadouri si un gând bun. Cu sprijinul contributiei benevole a politistilor, la cele douã Centre de Îngrijire si Asistentã din municipiul Husi si din localitatea Giurcani, comuna Gãgesti, oamenii legii au dus aparate radio, sisteme de sonorizare, corpuri de mobilier pentru grãdinã si timp liber, dar si flori. Prin exemplul nostru, dorim sã încurajãm cât mai multe persoane sã îsi îndrepte atentia si bunãtatea spre persoanele în vârstã, fie cã sunt în familie, fie cã sunt beneficiare ale unor centre de îngrijire si sã ofere grijã, timp si compasiune. Asa cum se poate vedea din fotografii si filmãri, orice gest, interactiune, manifestatie a afectiunii le aduce acestora un zâmbet pe chip si le face ziua mai seninã, au transmis reprezentantii IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. În tot orașul e haos iar pulitia română face „demonstrații” pentru liceeni! De râsul curcilor!
  Avem politia română, poliția locală, jandarmeria rușinii… Sute (poate mii) de agenți dar degeaba! Pe șosele se circulă după legea junglei, se parchează oriunde și oricum, liniuțe și drifturi în fiecare seară, bătăi, jafuri în cluburi și pe străzi, distracție, gălăgie și mizerie în toate parcurile… Droguri și alcool peste tot! Au ajuns ăștia să vândă prafuri în parcarea poliției la Secu! Dezastru total în oraș!
  Dar poliția română face spectacol cu „autospeciale”, auzi la ei condus „defensiv”!!!
  Dar pe străzile orașului când mai stați să vă faceți treaba, tovarăși? Când ieșiți la pensia specială?
  Alo?! Conducerea IPJ, se aude? Voi nu vedeți ce se petrece în orașul ăsta?

 2. Stai și te crucești ! Iată ce le mai trăznește mintea la polițiști, și nu la executanți, ci la cei care sunt șefi și au decizia! În loc ca mașinele instituției să patruleze pe arterele orașului unde e nevoie cu adevărat, ele sunt la distracție. Firesc, în timpul serviciului, că doar n-o fi cineva fraier să vină din timpul său liber. Cine suportă petrecerea? Cum sunt justificați kilometrii efectuați în foile de parcurs ? Cine a aprobat mascarada aceasta va avea curajul să dea cu subsemnatul la procuror? De ce nu le-ați dat elevilor și pistoalele din dotare (mai exact pe a lui Vizitiu , fiindcă acela trage singur, nu-i nevoie de vreun instructaj, nici nu are piedică.) cu muniție cu tot, să încerce și câteva scene de atac ofensiv, să nu rămână doar la conducerea defensivă !!! Poate că la Ziua Armatei vom scoate tancurile să facem câteva trageri, așa să crească adrenalina la viitorii doritori să îmbrace haina militară.
  Festivism găunos specific românilor! Circ și pâine! Halal pe ce se duc banii publici!

 3. Bai da ce frumos…. oamenii mor pe sosele si militia taie frunze la caini.
  Mars la activitati preventive in teren, nu la facut poze. Halal conducere

  • Alex, ca-i mai făcut cu familia Morariu? Ai dat cu ei de pământ? 100 % ținem cu tine.JOS TALHARII !!!

   Au stat ieri băieții la „Cismeaua Moldovencei” ca si niciodată.Au si „premiat” pe unii soferi .Vreo 2 ore au stat….atentie mare acolo…radarul era îndreptat pe sensul de intrare în localitate unde lumea are tendinta sa apese pedala de accelerație.Noroc ca soferii te avertizează.Imi pare rau ca nu mai am stația CB ca face toti banii…Alex( Malancus) te am văzut la PROTV…. reporterul intreba: Cum conduce Alex? :)))) mișto faza….se mai întâmplă și la Vaslui…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.