23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

DECIZIA INSTANTEI: Dobro, jos labele de pe Spitalul Bârlad!

DOBRO EXIT… Loviturã sub centurã pentru omul de afaceri, Dan Dobrovolschi! Judecãtoria Bârlad a dat verdictul în cazul cererii de evacuare din spatiile detinute de Spitalul Bârlad, de cãtre una din firmele sale, Media Class SRL Bârlad. Vineri, 13 decembrie, o zi fatidicã pentru omul de afaceri Dan Dobrovolschi si o victorie pentru ziarul nostru si spitalul bârlãdean. Judecãtorii s-au pronuntat în dosarul privind cererea de evacuare, formulatã de Spitalul Municipal: „Admite cererea de evacuare formulatã de reclamantul Spitalul Municipal de Urgerntã „Elena Beldiman” (SMUEB – n.r.) , în contradictoriu cu pârâta SC Media Class SRL. Dispune evacuarea pârâtei SC Media Class SRL din spatiile în suprafatã totalã de 673,84 metri pãtrati, suprafatã administratã de reclamantã (SMUEB – n.r)”, se specificã în minuta afisatã pe site-ul Judecãtoriei Bârlad. Decizia judecãtorilor bârlãdeni nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel în termen de 5 zile, lucru pe care SC Media Class SRL l-a si fãcut. Începe sã se vadã din ce în ce mai clar cã demersul fãcut de ziarul nostru, din 2016, a fost unul în spiritul si temeiul legii. Desi ne-am ales cu sicane si umilinte, chemãri în instantã, intimidãri prin intermediul ziarului unde proprietar este grupul de firme condus de Dobrovolschi, inclusiv plângeri penale la Parchet, fiindcã am îndrãznit sã fotografiem prânzul oferit bolnavilor, astãzi putem spune încã o datã cã s-a fãcut dreptate si cã toate „chinurile” noastre nu au fost în zadar, ci pentru a scoate la luminã caracatita care sufoca spitalul public! Vã reamintim cã bucãtãria pentru care, din 2018, Dobrovolschi nu mai plãteste nici chirie, i-a fost oferitã de Titi Constantinescu la un pret de batjocurã, de numai 2 lei/mp. Sperãm ca DNA, care are pe masã un dosar din 2017, în lucru, sã investigheze acest furt din banii bolnavilor, care a creat un haos în spitalul bârlãdean, ajungându-se pânã la obrãznicia ca Dobrovolschi sã popreascã banii bolnavilor, direct din conturile Casei de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui.

Spitalul din Bârlad poate sã respire usurat: va scãpa definitiv de omul de afaceri Dan Dobrovolschi si firma sa SC Media Class SRL, care a secat ani de zile bugetul institutiei, cu larga colaborare a PSD Bârlad si a fostului primar Titi Constantinescu! Judecãtorii bârlãdeni s-au pronuntat în dosarul civil prin care spitalul din Bârlad (SMUEB) a solicitat evacuarea din toate spatiile, a firmei lui Dobrovolschi, SC Media Class SRL. Iatã solutia pe scurt care apare pe site-ul Judecãtoriei: „Admite cererea de evacuare formulatã de reclamantul S.M.U.E.B., în contradictoriu cu pârâta SC Media Class SRL. Dispune evacuarea pârâtei SC M.C.SRL din spatiile în suprafatã totalã de 673,84 metri pãtrati, suprafatã administratã de reclamantã, alcãtuitã din: suprafata de 353,72 metri pãtrati situatã în incinta unitãtii de pe strada Republicii numãrul 300; 2 magazii depozite de alimente în suprafatã totalã de 44,37 metri pãtrati situat în incinta unitãtii de pe strada Republicii numãrul 300; camerã de ventilatie în suprafatã de 21 metri pãtrati situatã în incinta unitãtii de pe strada Republicii numãrul 300, situatã la parter, lângã Farmacia numãrul 1; beci pentru depozitare legume, fructe, în suprafatã de 48,75 metri pãtrati, situat în cadrul sectiei numãrul 11 din strada Nicolae Bãlcescu nr.22; suprafata de 206 metri pãtrati; spatiu preparare hranã si magazii, situat în incinta sectiei de Pediatrie din strada Epureanu numãrul 50, judetul Vaslui. Obligã pe pârâtã la plata cheltuielilor de judecatã în favoarea reclamantei, în cuantum de 2100 lei. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronuntare, cerere ce se va depune la Judecãtoria Bârlad. Pronuntatã azi, 13.12.2019 prin punerea solutiei la dispozitia pãrtilor prin mijlocirea grefei instantei, conform art. 396 alin.2 Cod procedurã civilã.”. Noi mai facem o precizare si anume cã SMUEB Bârlad a fost reprezentat în instantã de avocatul ales de spital cu acordul CLM Bârlad si nu de juristii institutiei sanitare!! Un mare semn de întrebare! Si, atentie, sentinta datã de Judecãtoria Bârlad este executorie!

Dobrovolschi a început sã piardã pe bandã rulantã procesele!

Actiunea de evacuare a firmei lui Dobrovolschi, SC Media Class SRL Bârlad, vine concret dupã ce, din martie 2018, firma omului de afaceri nu mai avea contract de închiriere a spatiilor pentru bucãtãrii nici la spitalul mare si nici la spitalul de copii. Cel putin la bucãtãria spitalului de copii (sectia pediatrie) n-a avut niciodatã încheiat vreun contract de închiriere. Ca urmare, dupã ce în martie 2018 i s-a pus în vedere sã plece din cele douã spatii, pentru cã spitalul achizitionase aparaturã si veselã pentru a gãti mâncarea bolnavilor în regim autonom, Dobrovolschi si-a angajat o casã de avocaturã de „rãsunet” si a dat în judecatã spitalul bârlãdean, solicitând ca instanta sã emitã o hotãrâre judecãtoreascã care sã tinã loc de contract de închiriere! Numai cã, Tribunalul Vaslui a respins o asemenea solicitare, iar apelul fãcut la Curtea de Apel Iasi a fost, de asemenea, respins în luna iunie, rãmânând definitivã decizia instantei vasluiene. Astfel cã, din 2018, firma lui Dobrovolschi functioneazã ilegal în toate spatiile de la spital fiindcã nu are contracte de închiriere! Iar acum, dupã cum se vede în minuta judecãtorilor bârlãdeni de pe site-ul Judecãtoriei Bârlad, acesta avea mult mai multe spatii de care dispunea si la Spitalul TBC, tot fãrã a plãti chirie! Rãmâne de vãzut dacã judecãtorii vasluieni vor respinge apelul sau nu.

Bucãtaria spitalui s-a reinternalizat!

REVOCARE…Reamintim cã fostul primar, Titi Constantinescu, l-a adus pe Dan Dobrovolschi, înfingându-l în inima spitalului, precum cuiul lui Pepelea. Sunt arhicunoscute chinurile unitãtii sanitare bârlãdene de ani de zile, timp în care SC Media Class SRL plãtea o chirie de doar 2 lei/mp, pentru spatiul dotat cu toate utilajele necesare unei bucãtãrii iar, din martie 2018, spitalul nu i-a mai reînnoit contractul. Încã de anul trecut conducerea spitalului, formatã din managerul Daniela Bors si Consiliul de Administratie, plus Consiliul Director, au decis sã reinternalizeze bucãtãria si sã ofere în regie proprie hranã bolnavilor. Au angajat deja prin concurs patru bucãtãrese, urmând sã continuie seria recrutãrilor de personal. Au cumpãrat vase si aparaturã de gãtit si la acest moment au cam tot ce le trebuie ca sã poatã gãti, în regie proprie si conditii decente pentru bolnavi. Ca urmare, au înstiintat firma lui Dan Dobrovolschi cã trebuie sã-si restrângã activitatea din acele spatii. Nu pot fi scosi de tot din spital, fiindcã spitalul încã este sub contract cadru – pânã în 2021, ce nu poate fi reziliat. I-au acordat un spatiu mai mic, ca sã-si continuie activitatea de preparare a hranei. Cu alte cuvinte, i-a „înaintat” lui Dobrovolschi „cererea de divort”, în care se specifica si cã se va trece la o altã chirie, dacã mai rãmâne la spital, la valorile actuale din piatã: de la 2 lei/mp, la 45 lei/mp. Dobrovolschi si-a angajat o armatã de avocati de la o casã de avocaturã si a dat în judecatã spitalul, refuzând sã plece din spatiile unde functiona, cel de la spitalul mare si cel de la sectia pediatrie (fostul spital de copii), unde nici mãcar nu avea contract de închiriere! El a solicitat instantei sã emitã o hotãrâre judecãtoreascã care sã tinã loc de contract de închiriere. Numai cã jocul nu i-a iesit. S-a fãcut luminã si în acest caz dovedindu-se, dacã mai era nevoie, cã toate demersurile jurnalistice fãcute de ziarul nostru în anul 2016 au avut un temei legal si nu unul ilicit, asa cum a lãsat Dobrovolschi sã se înteleagã în campania de presã derulatã în gazeta grupului sãu de firme, unde subsemnata si conducerea ziarului au fost înfierati, jigniti si umiliti.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here