spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Decizia magistraților în dosarul „Fabricii de vise”: 8 inculpați au primit arest la domiciliu, printre ei și bârlădeanul mutat la Iași

- Advertisement -

Magistrații Tribunalului Iași au luat, seara trecută, prima decizie în dosarul „Fabricii de vise”, unde se preparau esențe pentru țigări electronice (vape) și dulciuri cu extract de canabis.  După șapte ore de dezbateri, aceștia au respins propunerea de arestare preventivă, hotărând ca opt dintre inculpați, echipa managerială a fabricii, să fie arestați la domiciliu. Printre ei se numără și bârlădeanul mutat la Iași. Pentru alți zece inculpați, magistrații au dispus măsura controlului judiciar. Aceștia nu vor avea dreptul să părăsească țara timp de 60 de zile. Printre ei se numără și reprezentantul legal al fabricii, canadianul Philipp Fuhrmann. În cazul altor nouă inculpați, magistrați nu au dispus nicio măsură de control, urmând să fie cercetați în libertate.

Avocatul Christy Mârșanu
Avocatul Christy Mârșanu

Apărătorul angajaților fabricii a declarat, seara trecută, că autoritățile române ar fi fost informate în ceea ce privește substanțele folosite în procesul de producție, ba mai mult s-a solicitat constant avizul pentru utilizare. „Ne aflăm în fața unei erori. Avem de-a face cu o firmă cu acte în regulă, care comercializa doar produse legale, categoric nu a fost nicio intenție de a scoate pe piața din România produse neconforme. Sunt anumite semnalări ale Uniunii Europene, care a găsit anumite anumite substanțe ca fiind posibil periculoase sau posibil psihoactive, sens în care a transmis să fie monitorizate. Acest mod de monitorizare s-a petrecut marți în România. În condițiile în care substanțele folosite nu se află în control al autorităților din România, nu considerăm că necesita un aviz suplimentar față de cele existente la momentul deschiderii societății. Au fost întrebate toate autoritățile, cele sanitare, Ministerul Sănătății, BCCO, Ministerul Agriculturii, toate au indicat că nu se află pe listă (n.r. lista substanțelor interzise) substanța HCC (hexahidrocannabinolul), care face discuția întregului dosar”, a transmis avocatul Christy Mârșanu.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.