Decizie de ultimă oră a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui

MĂSURI… Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, întrunit, azi, în ședință extraordinară a adoptat Hotărârea nr. 18 prin care începând cu data de 17.08.2020, ora 00:00, se prelungește măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui, în grupuri de mai mult de 3 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii, spații cum ar fi: piețele agro-alimentare, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane, etc.), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcționare a acestor activități.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență,  cu avizul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, în funcție de specificul activităților desfășurate pe raza unităților administrativ teritoriale, vor putea stabili și alte spații publice deschise pentru care să se aplice măsura obligativității purtării măștii de protecție, cu delimitarea exactă a spațiului și cu precizarea intervalului orar.

Totodată începând cu data de 17 august 2020, în intervalul orar 24:00 – 06:00, se interzice comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și al băuturilor alcoolice și nealcoolice, ultima comandă putând fi preluatăcel târziu la orele 23:00.
În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
De asemenea, se prelungește măsura de interzicere a desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23:00 – 06:00, începând cu data de 17 august ora 00:00.

Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise vor afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție” se arată în comunicatul remis de Prefectura Vaslui.

Măsurile dispuse în Hotărârea nr. 18/ 17.08.2020 vor fi aplicate pe perioada Stării de alertă, 17.08 – 14.09.2020, cu posibilitatea prelungirii termenului.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ