27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Decizie istorică în Austria de a renunța la extinderea reţelei de autostrăzi: „Mai multe şosele înseamnă și mai mult trafic”

Austria va renunţa la mai multe proiecte de extindere a reţelei de autostrăzi pentru a combate încălzirea globală. „Nu vreau un viitor betonat pentru generaţiilor viitoare”, a transmis ministrul austriac pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, responsabilă şi cu transporturile în țară. Potrivit acesteia, decizia este una istorică.

„Mai multe şosele înseamnă mai multe maşini şi mai mult trafic”, a declarat miercuri ministrul pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, responsabilă şi cu transportul, relatează AFP.

„Nu vreau să transmit un viitor betonat generaţiilor următoare”, a adăugat reprezentanta partidului ecologist pentru a explica această alegere contestată cu virulenţă de celelalte trei mari formaţiuni politice ale ţării.

Potrivit acesteia, decizia este una „istorică”, pentru că este prima dată când un guvern austriac abandonează proiecte de infrastructură pentru a-şi îndeplini angajamentele de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2040…https://www.digi24.ro/stiri/externe/decizie-istorica-in-austria-de-a-renunta-la-extinderea-retelei-de-autostrazi-mai-multe-sosele-inseamna-si-mai-mult-trafic-1756227

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here