spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Decizie scandaloasă a procurorilor vasluieni în cazul a doi hoți de buzunare, prinși în flagrant de polițiști

- Advertisement -

BĂTAIE DE JOC… Doi hoți de buzunare, din Bârlad, au fost prinși în flagrant de polițiștii din Vaslui, în stația de autobuz de lângă Piața Traian. Cei doi bărbați reușiseră să facă două victime, cărora le-au furat banii și alte bunuri, însă nu au făcut prea mulți pași și au fost imobilizați de oamenii legii. Dacă polițiștii și-au făcut treaba și i-au reținuți 24 de ore pe hoți, procurorii  Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui au considerat că aceștia nu reprezintă un pericol prea mare pentru societate și au dispus plasarea lor sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Furtul din buzunare a devenit un fenomen îngrijorător în orașele din județul Vaslui, dar se pare că hoții sunt scutiți de închisoare, chiar dacă polițiștii îi prind în flagrant.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, prejudiciul cauzat de cei doi hoți s-a ridicat la aproximativ 3.900 de lei, fiind recuperat integral. „În data de 13 septembrie 2022, polițiștii vasluieni au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii furturilor din buzunarea și au reușit prinderea, în flagrant, a doi bărbați care ar fi săvârșit două infracțiuni de furt, într-o zonă aglomerată (stație destinată mijloacelor de transport în comun) din vecinătatea pieței agroalimentare. La ora 10.10, polițiștii au realizat prinderea, în flagrant, a bărbatului de 50 de ani, care, profitând de aglomerația generată de sosirea unui microbuz, ar fi sustras de la o persoană vătămată, un bărbat de 68 de ani, din Vaslui, 2.000 de lei. În același timp, o altă echipă de polițiști, din cadrul Biroului Investigații Criminale Vaslui, a surprins bărbatul de 47 de ani, care, profitând de sosirea unui al doilea microbuz, ar fi sustras din geanta unei alte persoane vătămate, tânără de 20 de ani, din comuna Dragomirești, județul Vaslui, un telefon mobil. Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunilor, estimat la 3.900 lei a fost recuperat integral.

În aceeași zi, 13 septembrie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbații cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.  Potrivit acestuia, cei doi hoți de buzunare au fost plasați sub control judiciar pentru o prerioadă de 60 de zile.  Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Vai,felicitari d.lor procurori care au instrumentat cauzele si care ,prin intelighentia lor au decis ca faptele nu prezinta pericol social.Din punct de vedere al dreptului penal-,, Fapta care prezinta pericol social in intelesul legii penale, este orice actiune sau inactiune prin care se aduce atingere valorilor sociale aparate (suveranitatea, independenta si unitatea statului, proprietatea etc.) si pentru sanctionarea careia este necesara aplicarea unei pedepse”.In acceptiunea magistratului dreptul de proprietate paleste daca infractorul dovedit, prin flagrant sau alte probe administrate recunoaste in fata sa,in prezenta avocatului ca a comis acea/acele fapte.E normal in acest caz ca organul de cercetare penala,victima si opinia pblica sa fie nemultumiti de masura luata.

  2. Miroase a … colaborare.. adica org. politienesti i i stiau si au tolerat?
    Dar comunitarii ce fac? au devenit dirijori in statie? Vai Vai Unde esti nicu draga, sa faci ordine in tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.