Decizii de ultimă oră, anunțate de ministrul Sănătății: „Cei care muncesc în afara programului de lucru vor fi remuneraţi”

Vineri, 15 ianuarie 2021, Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a oferit mai multe detalii despre campania de vaccinare anti-COVID-19, dar și despre sporurile pe care le vor primi cadrele medicale, ca urmare a implicării lor în campania de imunizare.

„Cei care muncesc practic în afara programului de lucru vor fi remuneraţi cu o sumă de 90 lei pe oră dacă este vorba de medici şi cu 45 de lei pe oră dacă este vorba de asistenţi medicali şi cu o sumă de 20 de lei pe oră dacă este vorba de registratori. Vorbim de sume brute. A fost stabilit prin această Ordonanţă de Urgenţă pe care in cel mai scurt timp o veţi găsi în Monitorul Oficial”, a spus Vlad Voiculescu

Mai mult, acesta a anunțat  cum vor fi plătiți medicii de familie care se vor ocupa de vaccinarea populației. Plata se va face progresiv, în funcție de câți pacienți vor accepta administrarea serului.

„Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare: anume a medicilor de familie. Ne bazăm pe ei pentru a discuta cu oamenii, să le explice… Cea mai bună informație o iei de la medicul de familie. Ei sunt esențiali acum.

Pentru perioada următoare ne bazăm pe ei să informeze, dar și să programeze. De asemenea, să le stea la dispoziție. Ei vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu e bonus. E o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde îl programează pe pacient și pacientul se vaccinează.

Atunci când se trece de 50% rata de vaccinare din acea listă considerăm că e un efort mai mare. Atunci plata se face cu 50 de lei pe pacient.

Peste 60% vorbim de 60 de lei”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre redeschiderea școlilor
Din data de 8 februarie, școlile se vor redeschide, în localitățile în care rata de incidență este sub 6 la mie, în anumite condiții, conform celor 3 scenarii tip semafor, potrivit președintelui Klaus Iohannis …https://www.bzi.ro/decizii-de-ultima-ora-anuntate-de-ministrul-sanatatii-cei-care-muncesc-in-afara-programului-de-lucru-vor-fi-remunerati-video-4108222?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ