spot_img
27.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Declarația lui Viorel Țopa privind dosarele intentate de PG

- Advertisement -

După cum vă amintiţi, la conferinţa de presă a lui Plahotniuc, el a ameninţat în cel mai direct mod cu dosare penale şi alte forme de intimidare martorii, care au făcut depoziţii în cazul Mocanu vs. Plahotniuc. Astăzi mi-a venit rândul şi mie, am fost chemat la Procuratura Anticorupţie şi CCCEC, unde mi s-a declarat că sunt bănuit în 2 dosare penale – este o dovadă evidentă a faptului că sistemul lui Plahotniuc funcţionează şi tot ce a spus Mocanu despre mafia în Moldova este realitatea incontestabilă.

Primul dosar ţine de sesizarea Băncii de Economii asupra unui caz de circa 10 ani vechime, privind nerambursarea unui credit şi prejudicii de circa 11 milioane lei. Nu am putut afla mai multe, dar doresc să vă reamintesc că sesizarea, semnată de Gacichevici, Preşedintele Băncii de Economii, participant şi el în „Schema lui Plahotniuc” adusă de dl Mocanu, a parvenit la Procuratura Generală (Zubco) a doua dimineaţă după mărturisirea mea în cadrul emisiunii „Fabrika” că am fost martor cum Procurorul General Zubco îi raporta pe speakerphone lui Plahotniuc despre careva dosare şi îndeplinirea sarcinilor.

Al doilea dosar ţine de un caz hazliu, în care participă doi nerezidenţi ai Moldovei, Sergiu Manic şi Răzvan Paveliu, respectiv ex-directorul unei companii nerezidente a Moldovei şi actualul director al acesteia, şi se referă la o perioadă de transmitere a autorizaţiilor unul către altul, pe care Procurorul Popenco le numeşte „spălare de bani şi alte crime”. Menţionez că acest dosar a fost pregătit de către Crudu şi Galeru (subalternii lui Zumbreanu), toţi persoane destul de cunoscute în lanţul de acaparări ale lui Plahotniuc. Atribuţia mea în cadrul acestui caz încă nu-mi este clară, deşi deja astăzi nu înţeleg deloc ce poate avea cu un asemenea caz Procuratura Anticorupţie a Moldovei şi de ce din 2006 nimeni faţă de nimeni nu a avut nicio pretenţie câtuşi de mică, nici măcar civilă (?).

Am fost ţinut mai bine de 2 ore şi sunt convins că este de abia începutul procedurii de tortură psihologică, la care sunt supuşi martorii, eu fiind doar unul din ei. Doresc să reiterez o întrebare mai veche: Mocanu îl învinuieşte pe Plahotniuc de raiderism şi acaparări mafiote în ultimii 8 ani din Moldova, aducând ca exemplu şi hotelul „Codru” cu un prejudiciu de peste 15 milioane euro confirmat de Curtea de Conturi, şi răpirea TVR1 cu tot cu a doua frecvenţă naţională, şi multe alte cazuri cu probe şi mărturisiri, iar în consecinţă nu Plahotniuc este anchetat, ci martorii, lor fiindu-le intentate dosare penale peste noapte. Anume la aceasta are de gândit întreaga societate!
jurnalul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.