Dedeman mută defensiv în partida de șah cu Primăria Vaslui, edilul Vasile Pavăl anunță: “sunt dispuși să cedeze”

SOLUȚII… Conducerea Primăriei  Vaslui și reprezentanții magazinului Dedeman au avut o serie de discuții la începutul acestei săptămâni, pentru a găsi o rezolvare de lungă durată a traficului de la ieșirea din oraș spre Muntenii de Jos, unde în ultimii ani s-au produs zeci de accidente grave. Cele două tabere au căzut de acord ca la ieșirea din parcarea magazinului să se construiască un sens giratoriu, Dedeman fiind dispus să cedeze o parte din teren, pentru o amenajare corespunzătoare a zonei. Cel mai probabil, construcția se va face în parteneriat, Consiliul Local urmând să se ocupe de proiect, iar magazinul de finanțarea lucrării. Vasile Pavăl mai spune că planșa de lucru e pe biroul său, însă o decizie finală se va lua mai târziu, pentru că Primăria Vaslui mai are în vedere amenajarea unui sens giratoriu, înainte de Podul de la Cuvas, care va uni DN 24 cu varianta de ocolire a orașului.    

Au trecut aproape două săptămâni de când Primăria Vaslui a montat limitatoare de viteză în zona Lidl-Dedeman, iar rezultatele se văd. În 10 zile nu s-a mai înregistrat niciun eveniment rutier, dispozitivele demonstrându-și utilitatea în ciuda scepticismului unor șoferi. “Cocoașele” și stâlpii din plastic sunt însă soluții imediate, de scurtă durată. Autoritățile locale caută acum o rezolvare pe termen lung. La începutul acestei săptămâni, reprezentanții magazinului Dedeman s-au întâlnit cu primarul Vasile Pavăl, căruia i-au prezentat o variantă de lucru. Iată ce a declarat edilul, după ședința respectivă. “Luni am avut o discuție cu reprezentanții magazinului Dedeman, unde ne-a fost prezentată varianta realizării unui sens giratoriu în zona respectivă. Sunt dispuși să cedeze o parte din teren pentru a putea amenaja acel rond, numai că sunt niște condiții tehnice pe care trebuie să le avem în vedere. De la ICIL până la Podul de la Cuvas vor fi trei sensuri giratorii, de aceea trebuie să ne punem de acord cu privire la distanța dintre cele trei. Va trebuie să vedem dacă legislația ne permite să le construim acolo unde vrem noi. Luăm în calcul varianta propusă de Dedeman, o vom suprapune peste varianta de lucru a sensului giratoriu pe care vrem să-l amenajăm înainte de podul de la Cuvas, sens care va uni centurile de ocolire și vom vedea ce trebuie făcut pentru a nu încălca legislația. În principiu, Dedeman este de acord ca la ieșirea din parcarea lor să fie amenajat un sens giratoriu. Vom lucra în parteneriat. E posibil ca Consiliul Local să facă proiectul, iar ei să vină cu finanțarea lucrării. Le-am transmis să scoată autorizația lucrării pe numele lor, că și această autorizație costă niște bani, urmând să o dea în lucru la noi. Ei sunt deschiși la această problemă, a traficului din zona respectivă, și nici nu au de ce să nu fie deschiși pentru că ei au început cu mine în primărie investiția de acolo și totdeauna am fost un partener foarte serios cu ei. Orice problemă pe care am avut-o am clarificat-o de comun acord și la fel vom proceda și acum. Planșa e pe birou la mine, dar necesită puțin timp pentru a suprapune toate variantele de lucru în așa fel încât să luăm decizia cea mai bună” a declarat primarul Vasile Pavăl după ședința cu reprezentanții magazinului Dedeman.
6 COMENTARII

  1. Felicitări domnilor de la vremea Noua. O poza de om viclean…tot fata asta o posta cand venea la transurb și o făcea pe plcintoaia in fel și chip. Un om pervers că Pavel nu exista. Un viclean in adevărat sens al cuvântului. El știe.

  2. ,, FETELE MARI “” din politica nationala si VASLUIANA nu au venit cu ,, IDEI “” ???????!!!!! Am vazut pe FCB ca , cer pareri si idei de la cetateni pentru intocmirea BUGETULUI LOCAL pentru anul 2021 desi un sfert de an a trecut !!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ