spot_img
25.4 C
Vaslui
08-sept.-2024
spot_img

Definitivat: 150 de cadre didactice din Vaslui susțin examenul

- Advertisement -
Liceul “Emil Racoviță” Vaslui

TEST… Emoții pentru dascălii vasluieni, care vor să obțină Definitivatul în învățământ. Aceștia vor susține miercuri, 24 iulie, la Liceul “Emil Racoviță” Vaslui, proba scrisă. Potrivit Inspectoratului Scolar Județean, vor participa 150 de candidați din tot judetul. Cei mai mulți profesori înscriși (66) sunt educatori și învățători. La Psihopedagogie specială s-au înscris cinci candidați, la Educație fizică și sport – 11 candidați, iar la Limba engleză – opt candidați. Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

În județul Vaslui, examenul de Definitivat se va desfășura în 10 săli de la Liceul “Emil Racoviță”. Va începe la ora 9:00 și va dura patru ore de la primirea subiectelor. Accesul se face în intervalul 7:30 – 8.00, pe baza actului de identitate valabil, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate, ori în lipsa acestuia, pe baza pașaportului în termen de valabilitate. „Candidații au obligația de a redacta lucrarea scrisă pe foile tipizate, în chenar, cu cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot realiza și cu creion negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate șterge. Candidații care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele cu o linie oblică. Pe foaia tipizată, candidații completează, cu majuscule, denumirea disciplinei de examen, copiind formularea din subiectul primit. Înscrierea numelui candidaților sau a altor nume proprii (inclusiv denumiri de unități de învățământ) care nu au legătură cu cerințele subiectului în afara spațiului care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive pe foile tipizate, destinate lucrărilor scrise, determină anularea lucrărilor scrise, conform procedurii ministerului”, se arată în procedura de desfășurare a examenului de Definitivat.

Candidații au voie să se retragă din examen

Candidații pot să solicite anularea lucrării din proprie inițiativă sau din motive medicale, când părăsesc, totodată, sala de examen. “În această situație se încheie un proces-verbal semnat de responsabilul de sală si profesorii asistenți. Candidații care renunță din proprie inițiativă la examen pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații și pot părăsi sala după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În situațiile de mai sus lucrările scrise nu se încarcă în platforma de evaluare, implicit nu sunt evaluate, iar în statistici candidații respectivi se raportează retrași. Pe parcursul desfășurării probei scrise profesorul asistent din sala de examen desemnat pentru accesarea și utilizarea platformei de evaluare marchează în platformă candidații retrași și eliminați, conform precizărilor transmise de Ministerului Educației. La finalizarea probei scrise, candidații nu au dreptul de a părăsi sălile de examen având asupra lor subiecte de examen, foi tipizate sau ciorne”, se arată în procedura de desfășurare a examenului de Definitivat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.