spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Demersuri pentru ca husenii de pe Dric 2 si Dric 3 sã aibã luminã în case!

- Advertisement -

SPERANTE Primãria Husi pregãteste documentele pentru efectuarea studiului de fezabilitate, necesar realizãrii retelei de iluminat casnic în cartierele Dric 2 si Dric 3. Primarul Ioan Ciupilan a initiat discutii cu E.ON-ul, pentru a se identifica o solutie de realizare a retelei de curent electric, pentru consumatorii casnici. Deocamdatã, nu se stie când va fi posibil acest lucru.

Cei aproape 300 de tineri, care au primit teren gratuit pentru ridicarea de case, dar mai ales acei dintre ei care deja si-au construit locuinte în zonã, de ani de zile asteaptã ca utilitãtile, în special energia electricã, sã vinã si în cartierele lor. Unii sunt mutati în aceste case, cu tot cu copii mici si îsi lumineazã cãminele cu lampa cu gaz sau cu lanternele. Supãrati, acestia au venit si la Primãrie, cerându-le consilierilor si primarului deopotrivã sã gãseascã solutii si pentru ei. „Nu mai putem sta în asemenea hal. Apã aducem de la fântâni, cu butoaiele, dar nu ne plângem. E noroi, dar nu mai conteazã. Însã fãrã luminã chiar nu se mai poate sta. În primul rând cã se furã! Sunt zeci de persoane cãrora li s-au spart casele pe Dric, pentru cã, în beznã, cine sã aibã vreo retinere?! Rugãm consilierii, rugãm pe domnul primar, rugãm pe oricine poate interveni, sã ne ajute cu lumina. Avem copii la scoalã. Unii stau cu pãrintii în douã camere, desi au case ridicate pe Dric, dar fãrã curent electric. Iar vine iarna si iar suntem lãsati de izbeliste”, s-au plâns, inclusiv în plenul Consiliului Local (CL), husenii de pe Dric 2 si Dric 3.

Se face studiul de fezabilitate!

Primarul Ioan Ciupilan a sustinut cã, pentru realizarea acestei retele de iluminat casnic sunt necesare câteva miliarde de lei vechi. Acesta a purtat mai multe discutii cu reprezentantii E-on-ului de la Iasi, în vederea gãsirii celei mai eficente solutii de realizare a acestui proiect, în conditiile financiare ale Primãriei Husi, destul de… subrede. „Am fost la Iasi, am purtat nenumãrate discutii cu cei de la societatatea furnizoare de energie electricã, încercând sã gãsim o posibilitate. În prezent pregãtim documentele pentru realizarea studiului de fezabilitate. Eu sper sã reusit sã realizãm reteaua de consum casnic pe Dric 2 si Dric 3”, a spus

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.