-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Demisie la vârf în PDL Bârlad

- Advertisement -

NEMULTUMIRI ASCUNSE Daniel Buzamãt, presedintele PDL Bârlad si consilier local, a demisionat la sfârsitul sãptãmânii trecute din functie, oficial din motive personale si neoficial din cauzã cã nu a acceptat sub nicio formã Alianța Crestin-Democratã cu liderii PNL Bârlad. Conducerea PDL Bârlad este asiguratã de Cornel Plesu, membru vechi al PDL-ului, consilier judetean, care va fi interimar pânã la organizarea de alegeri în PDL Bârlad.

Alianta Crestin-Democratã, proaspãt formatã între PDL si PNL la nivel national, nu are acelasi impact si în teritoriu. Între organizatiile locale PDL si PNL n-au fost niciodatã “întelegeri”, mai ales cã PNL a fãcut parte din vestitul USL care a spulberat la alegerile locale si generale PDL-ul de la guvernare. Ca urmare, unii lideri locali nu prea sunt de acord cu aceastã “unealã” asa cã încep sã aparã repercusiunile. Primul care a cedat “psihic” a fost Daniel Buzamãt, lider al PDL Bârlad, care joi, 24 iulie, si-a depus demisia din functia de presedinte al acestei formatiuni politice. Motivatia sa a fost cã … vrea sã se ocupe de cariera profesionalã si de familie. “Am demisionat înaintea Congresului National de sâmbãtã, din motive personale. Vreau sã mã ocup de cariera profesionalã si de familie. Rãmân membru PDL si consilier local, fãrã alte functii”, a spus Daniel Buzamãt, oficial. Neoficial, am aflat cã acesta n-a fost niciodatã un “adept” al liderului Dan Marian si nici al lui Ciprian Feraru, presedintele PNL Bârlad. Se stie cã Dan Marian a fost presedintele PNL Vaslui si cã, în 2008, dupã ce PNL a pierdut alegerile, a sãrit în barca celor de la putere, adicã a PDL. Unii liberali i-au rãmas totusi apropiati si printre ei se numãrã si Ciprian Feraru. Astfel cã Daniel Buzamãt n-a avut altã solutie, pentru a nu emite pretentii de lider al aliantei nou create la Bârlad. Cunoscându-se “alianta” dintre Dan Marian si Ciprian Feraru, este clar si cine va fi liderul local!

Cornel Plesu, presedinte interimar

Demisia lui Daniel Buzamãt din fruntea PDL Bârlad a fost primitã de colegii sãi din organizatie, care vineri, 25 iulie, au luat decizia, alegând din mai multe nume (Andrei Huiban, Mihai Ardeleanu, Cornel Plesu) pe cel din urmã, adicã pe consilierul judetean PDL, profesorul Cornel Plesu, sã fie presedintele interimar al organizatiei bârlãdene a democrat-liberalilor. “Eu nu am stiut nimic, pentru cã am fost plecat în concediu si am venit abia asearã. Este un moment greu pentru partid si se apeleazã la mine pentru ca partidul sã nu sufere. Cineva trebuia sã preia aceastã functie interimarã. As fi vrut ca Daniel Buzamãt, pe care l-am sustinut la alegerile interne ale noastre sã rãmânã pe functie, dar dacã el are motive personale, asta este, trebuie sã ducem partidul mai departe”, a spus Cornel Plesu. Consilierul judetean democrat-liberal este unul dintre cei mai vechi membri al PDL (provine din vechiul PD, fiind unul din membrii fondatori ai acestui partid). El a mai fost presedintele PD (acum PDL) si consilier local mai multe mandate între 1996-2008, fiind si fost candidat la functia de primar al orasului. Cariera lui politicã a intrat pe o pantã descendentã în 2008, când CNSAS a dat publicitãtii faptul cã acesta a fost colaborator al fostei Securitãti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.