1.2 C
Vaslui
05-dec.-2022

Democrat-liberalii, de la “portocalii” la “verzisori”!

- Advertisement -

CAMELEONI Democrat-liberalii nu mai vor sã audã de culoarea portocalie, identificatã de electorat drept aducãtoare de nenorociri, asa cã au trecut la strategii coloristice. La Neamt, de exemplu, în campania electoralã pentru alegerile parlamentare partiale, candidatul PDL la Camera Deputatilor, Adrian Rãdulescu, a renuntat de tot la portocaliu si a inscriptionat toate materialele sale electorale în verde. La fel s-a întâmplat si în Arad, la alegerile pentru Consiliul Local Seleus, dar si la alegerile de primari în alte comune si orase, unde PDL a câstigat destulã încredere din partea electoratului. Un oficial din PDL Vaslui sustine cã schimbarea culorii electorale tine de o iluzie: “Conteazã marfa, pânã la urmã, nu ambalajul. Dacã ai un om politic puternic, conteazã imaginea si mesajul sãu în rândul electoratului, mai putin culoarea de pe afise”.

La Neamt, candidatul PDL la Camera Deputatilor, Adrian Rãdulescu, s-a gândit sã-si atragã electoratul folosind materiale promotionale în care sigla partidului si alte elemente electorale sunt scrise cu verde, si nu cu portocaliu, culoarea recunoscutã de majoritatea românilor, când vine vorba de PDL. Toate bannerele si materialele electorale pregãtite de staff-ul de campanie al secretarului de stat Adrian Rãdulescu sunt pe fond verde, în timp ce portocaliul lipseste cu desãvârsire. Nu este pentru prima datã când se foloseste aceastã strategie electoralã. În mai a.c., PDL a folosit în campania electoralã din comuna Seleus, jud. Arad, culoarea verde în materialele de campanie, obtinând doar doi consilieri locali. La Botosani, democrat-liberalii au renuntat si ei la portocaliu, folosind esarfe verzi, pe care numele candidatului PDL era scris cu alb. Rezultatul a fost uimitor: candidatul PDL a câstigat functia de primar, cu peste 54% din voturi.

Urmeazã rebranduirea PDL, ne spun surse din partid

Toate aceste elemente de mai sus, aparent fãrã legãturã între ele, anticipeazã procesul de rebranduire a partidului de guvernãmânt, spun surse din PDL. Confruntat cu scãderea dramaticã în sondaje, Partidul Democrat Liberal cautã solutii pentru a readuce electoratul de dreapta la matcã. Sever Voinescu, unul dintre liderii PDL, spune cã “povestea asta cu culoarea este ca la echipele de fotbal, care sunt obisnuite cu anumite culori ale clubului, dar care nu înseamnã cã obligatoriu joacã în culorile alea”. Asta înseamnã cã, în vara anului viitor, românii vor trebui sã se obisnuiascã cu un PDL complet reformat în plan cromatic, existând premise ca verdele sã devinã culoarea oficialã a partidului, iar portocaliul sã fie abandonat. “Este o falsã idee, cã schimbi culoarea si, gata, ai rezolvat totul! Nu este asa. Conteazã marfa, pânã la urmã, nu ambalajul. Dacã ai un om politic puternic, conteazã imaginea si mesajul sãu în rândul electoratului, mai putin culoarea de pe afise. Oricum, schimbarea culorii, despre care se tot vorbeste, este parte a unui amplu proces de rebranduire a imaginii PDL”, ne-a asigurat un oficial din PDL Vaslui. Cei care au ales verdele, pentru a reprezenta PDL în alegerile în desfãsurare de pânã acum, au si o explicatie, relativ simplã: oamenii nu vor sã mai vadã nici mãcar o pungã portocalie, asa cã aruncã orice obiect electoral cu aceastã culoare…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.