spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Depozit de munitie, descoperit de un politist!

- Advertisement -

EXPLOZIV S-ar fi putut dezlãntui iadul în pãdurea de la marginea localitãtii Tãtãrãni. Sute de proiectile, aflate în stare de functionare, au fost descoperite întâmplãtor de politistul din comunã, în timp ce ancheta un caz de furt. Arsenalul de munitii rãmas din timpul celui de-al Doilea Rãzboi Mondial a uimit chiar si echipa pirotehnicã venitã sã asaneze terenul care, pe parcursul a douã zile, au ridicat peste 340 de proiectile ce urmeazã a fi detonate într-un loc special amenajat.

La 69 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Rãzboi Mondial, în judetul Vaslui încã se mai gãseste munitie neexplodatã. Pãdurea Valea Teiului, aflatã la marginea localitãtii Tãtãrãni, ascundea, de mai bine de jumãtate de secol, un depozit de munitii impresionant. Descoperirea a fost fãcutã din întâmplare, dupã ce seful de post al comunei Tãtãrãni, împreunã cu alti colegi politisti, ancheta cazul unui furt de lemne. Alertate de cãtre agentul de politie, echipele de pirotehnisti ale ISU Vaslui au mers în zonã pentru ridicarea elementelor de munitie. „În urma sãpãturilor, specialistii au reusit sã scoatã la suprafatã peste 160 de proiectile care, desi provin din timpul celui de-al Doilea Rãzboi Mondial si o parte sunt ruginite, sunt în stare de functionare, având în vedere cã au încãrcãtura explozivã. Elementele de munitie au fost transportate la depozitul special al ISU, fiind fãcute douã transporturi, din cauza numãrului mare de proiectile. Spre searã, au fost oprite lucrãrile, urmând sã fie reluate mâine (n.r.- vineri) dimineatã, în conditiile în care mai existã si alte elemente de munitie care trebuie ridicate, observate de cãtre pirotehnisti”, declara joi, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene. Spre surprinderea echipajului pirotehnic deplasat la fata locului, ziua de vineri a fost mai productivã fatã de cea precedentã, fiind ridicate alte 180 de proiectile.

Pãdurea Valea Teiului, „tixitã” cu munitii

Nu este prima datã când în aceastã pãdure a fost descoperitã munitie din timpul Marelui Rãzboi. Chiar anul trecut, echipa pirotehnicã a Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” Vaslui, a avut o misiune de asanare în pãdurea respectivã, dupã ce un bãrbat care se afla în zonã a observat douã proiectile de artilerie explozive, de calibrul 152 milimetri. Datoritã numeroaselor materiale explozive descoperite aici, cel mai probabil, în perioada rãzboiului, aceastã zonã ascundea un depozit de munitii pentru una dintre puterile beligerante, mai exact Germania, având în vedere originea munitiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.