23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public în Bârlad este strict interzisă!

- Advertisement -

REGULI NOI… Abandonarea și depozitarea deșeurilor pe domeniul public este încă o practică des întâlnită la periferia cartierelor de locuit, unde unii cetățeni preferă să abandoneze, în mod ilegal, deșeurile pe care le produc. Din 25 februarie, s-a început monitorizarea permanentă a zonelor ecologizate, de către agenții Poliției Locale Bârlad, în vederea identificării și sancționării persoanelor care nu depozitează controlat deșeurile rezultate din gospodărie. Pentru abaterile constatate, conform H.C.L.M. nr. 336/2017, se vor aplica sancțiuni severe.

Începând cu data de 25 februarie, responsabilul de mediu din cadrul Serviciului de Gospodărie Comunală a identificat toate zonele cu depozite de deșeuri înființate abuziv de pe raza UAT Bârlad. Din data de 27 februarie, operatorul de salubritate a început acțiunile de ecologizare a domeniului public contaminat cu deșeuri. În perioada 27 februarie – 03 martie, acțiunile de ecologizare au vizat următoarele zone: Malul drept al Râului Bârlad (capătul străzii Alexandru Vlahuță); Capătul de est al străzii Alexandru Vlahuță (Zona „Tăbăcărie”). Acțiuni similare de ecologizare vor continua și în perioada următoare și vor viza zona de vest a cartierului DEAL II, deasupra Cimitirului „Eternitatea”. Zonele ecologizate vor fi monitorizate permanent de către agenții Poliției Locale Bârlad, în vederea identificării și sancționării persoanelor care nu depozitează controlat deșeurile rezultate din gospodărie.

Care sunt amenzile pentru nerespectarea hotărârii CLM Bârlad

Pentru abaterile constatate, conform H.C.L.M. nr. 336/2017, se vor aplica sancțiuni după cum urmează:

  • – amenzi persoane fizice: 500 – 1.500 lei;
  • – amenzi persoane juridice: 1.500 – 2500 lei.

„Informăm, totodată, cetățenii Municipiului Bârlad că au obligația să predea deșeurile la operatorii de salubritate de pe raza localității, astfel: deseurile menajere se colectează o dată pe săptămână, de către operatorul S.C. URBANA S.A., conform graficului de colectare; deșeurile reciclabile se colectează o dată la două săptămâni, de către S.C. URBANA S.A., conform graficului de colectare; deșeurile vegetale se ridică o dată pe săptămână, de către S.C. CUP S.A., conform graficului de colectare; deșeurile inerte se ridică pe bază de comandă, contracost, de către S.C. CUP S.A./S.C. URBANA S.A.”, precizează reprezentanții SC CUP Bârlad și SC URBANA SA Bistrița, punct d elucru Bârlad.

Pentru sesizări sau comenzi puteți suna la

  • S.C.CUP S.A. – 0235.422.162 (responsabil colectare deșeuri vegetale și inerte SC CUP SA – Gheciu Gheorghe – 0751.070.805;
  • SC URBANA SA – 0235.709.392, 0765.666.932

„Rugăm cetățenii Municipiului Bârlad să se implice activ în stoparea poluarii mediului, prin anunțarea Poliției Locale, la nr. de telefon 0335.408.707, 0335.408.708, 0335.408.409, atunci când observă persoane sau autovehicule care abandonează deșeuri de orice natură pe domeniul public sau privat al municipiului.”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.