-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Deputat AUR, trimis în judecată pentru că a dezvăluit pe Facebook informaţii dintr-o anchetă penală

- Advertisement -

Deputatul de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, este trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de „compromitere a intereselor justiţiei”.

Parlamentarul ales pe listele AUR, aflat în prezent în conflict deschis cu preşedintele partidului George Simion, a fost trimis în judecată în luna ianuarie 2022, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 5 mai.

Daniel Gheorghe Rusu este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 277 din Codul penal, alineatul 2: ”Dezvăluirea, fără drept, de mijloace de probă sau de înscrisuri oficiale dintr-o cauză penală, înainte de a se dispune o soluţie de netrimitere în judecată ori de soluţionare definitivă a cauzei, de către un funcţionar public care a luat cunoştinţă de acestea în virtutea funcţiei, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă”.

Potrivit rechizitoriului, în data de 25 septembrie 2020, în cadrul unui ”live” pe contul său de pe reţeaua de socializare, Daniel Rusu a prezentat o ordonanţă (actul propriu-zis şi, parţial, conţinutul acestuia, respectiv numele unor persoane care făceau obiectul verificărilor organelor de cercetare penală) emisă la aceeaşi dată într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş şi adresată Primăriei comunei Şpring al cărei primar era la momentul respectiv.

Citeste mai mult: adev.ro/rb988a

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.