spot_imgspot_img
spot_img
3.1 C
Vaslui
06-dec.-2023

Deputata Raisa Enachi, cu problemele din Consiliul Local Vaslui în Parlamentul României: “de un an de zile se bat pentru funcții!” (VIDEO)

- Advertisement -
ATAC… Parlamentara i-a acuzat pe consilierii locali că nu mai țin cont de scopul pentru care au fost aleși și că își urmăresc propriile interese de partid sau personale.

OPINIE… Deputata AUR Raisa Enachi a lansat un nou atac la adresa consilierilor locali din Vaslui. Aceasta i-a acuzat, într-o declarație politică susținută în Parlamentul României, că nu mai țin cont de scopul pentru care au fost aleși și că își urmăresc propriile interese de partid sau personale. Parlamentara a dat drept exemple problemele cu care se confruntă Transurb și neînțelegerile privind noua conducere de la Goscom. “Vechiul Consiliu Local, adică cei din legislatura 2016-2020, majoritari PSD, au numit la SC Transurb SA o conducere care s-a ocupat de multe lucruri, nu numai de bunul mers al unității. Spre exemplu, conducerea unității are grijă la întocmirea bugetului să puncteze doar două capitole și anume: mărimea veniturilor pentru aparatul de conducere al societății și finanțarea consistentă a cheltuielilor de judecată, adică nu interesează profitul societății sau veniturile salariaților”, a spus deputata AUR în Parlamentul României. Aceasta a mai spus apoi că, de un an de zile, consilierii locali “se bat pentru funcții. Mai nou, au pus ochii pe SC Goscom SA și, de câteva luni bune, se luptă în fiecare ședință de Consiliu Local pentru a ocupa funcții de conducere la această societate, neinteresându-i dacă ar putea fi dezvoltată sau cum s-au cheltuit fondurile existente”.

Deputata AUR Raisa Enachi a susținut o declarație politică în Parlamentul României în cadrul căreia a încercat să atragă atenția asupra neînțelegerilor și a “intereselor transpartinice” din Consiliul Local Vaslui. Iată, mai exact, ce a spus: “De 30 ani, membrii aleși în Consiliul Local, indiferent de partidul din care fac parte, lucrează într-un mod aproape de neînțeles pentru locuitorii orașului, adică tocmai pentru cei care i-au și angajat din punct de vedere politic, încredințându-le nu numai bugetul orașului, ci până la urmă chiar destinul lui. În fiecare ciclu electoral, cei care au ajuns consilieri locali la Vaslui, ori nu se pricep, ori nu știu care este rolul lor, ori acționează numai în interes propriu, altfel nu se explică cum, rând pe rând, pas cu pas, unitățile economice au fost sistematic distruse. Mai sunt în Vaslui câteva societăți comerciale cu un număr infim de angajați, raportat la numărul de locuitori și pentru a acapara și aceste societăți, domnii consilieri se luptă zi de zi. Nu mai țin cont de scopul pentru care au fost aleși, de interesul comunității, de faptul că aceste societăți comerciale trebuie să aducă plus valoare comunității. Nu, ei au propriile interese de partid sau personale. Vechiul Consiliu Local, adică cei din legislatura 2016-2020, majoritari PSD, au numit la SC Transurb SA o conducere care s-a ocupat de multe lucruri, nu numai de bunul mers al unității. Spre exemplu, conducerea unității are grijă la întocmirea bugetului să puncteze doar două capitole, și anume: mărimea veniturilor pentru aparatul de conducere al societății și finanțarea consistentă a cheltuielilor de judecată, adică nu interesează profitul societății sau veniturile salariaților. Pe parcursul anilor 2019, 2020, la SC Transurb SA a fost obligată să achite salariaților, în urma hotărârilor judecătorești, incredibila sumă de aproximativ 140.000 lei. Totodată, această societate comercială plătește sume consistente pentru achiziții care nu au legătură cu obiectul de activitate. Vă întreb, domnule primar și domnilor consilieri, ce părere aveți de ceea ce se întâmplă la SC Transurb SA Vaslui? “, a întrebat deputata AUR în Parlament.

“Trebuie să fim mult mai atenți cu cine votăm, ca să nu mai vindem pielea ursului din pădure într-un Consiliu Local și o Primărie din ce în ce mai îndepărtată de vasluieni”

Aceasta a continuat cu exemplul societății Goscom, unde, deși o comisie selectase o nouă conducere, actuala majoritate (PNL-USR PLUS) a decis reluarea procedurii de selecție și numirea unei conduceri provizorii, din care au fost excluși membrii sau simpatizanții PSD. “Acum, noua majoritate venită în Consiliul Local cu ce credeți că se ocupă? De crearea de noi locuri de muncă? Nu! De bunul mers al unităților economice, care încă mai sunt în Vaslui? Din contră. De un an de zile, se bat pentru funcții. Mai nou, au pus ochii pe societatea comercială Goscom SA și, de câteva luni bune, se luptă în fiecare ședință de Consiliu Local pentru a ocupa funcții de conducere la această societate, neinteresându-i dacă ar putea fi dezvoltată sau cum s-au cheltuit fondurile existente. Absolut nimic în afară de preluarea unor funcții. Doamnelor și domnilor, în calitate de deputat AUR și de reprezentant al vasluienilor, doresc să vă atrag atenția asupra faptului că la următoarele alegeri cu toții trebuie să fim mult mai atenți cu cine votăm, ca să nu mai vindem pielea ursului din pădure într-un Consiliu Local și o Primărie din ce în ce mai îndepărtată de vasluieni”, a conchis deputata Raisa Enachi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.