21.5 C
Vaslui
26-sept.-2022

Deputatul Dan Bordeianu: “Ordonanta lui Ponta dã liber la furtul politic al primarilor”

- Advertisement -

Interviu cu deputatul PNL de Vaslui, Dan Bordeianu, despre pregãtirea sesiunii parlamentare, vizita lui Klaus Iohannis la Vaslui, migratia primarilor si alte probleme de actualitate

Reporter: Sâmbãta aceasta aveti o reuniune importantã la Iasi. Despre ce este vorba?

Dan Bordeianu: Într-adevãr, la Iasi va avea loc reuniunea grupurilor parlamentare ale PNL si PDL care, începând cu sesiunea parlamentarã din aceastã toamnã, vor functiona unitar si coordonat, sub cupola ACL. Va fi o sedintã de lucru în care vom discuta probleme de actualitate politicã, pregãtirea alegerilor prezidentiale, dar mai ales prioritãtile legislative pe care le avem în vedere de la 1 septembrie. Duminicã, candidatul ACL la functia de presedinte al României, domnul Klaus Iohannis, însotit de o delegatie de parlamentari si lideri politici de la centru, va efectua o deplasare în judetul nostru pentru a se întâlni cu membrii PNL si PDL, cu sustinãtori si simpatizanti din toate localitãtile judetului Vaslui.

Reporter: Cum apreciati colaborarea PNL cu PDL în judetul Vaslui?

Dan Bordeianu: Imediat dupã Congresul de la Bucuresti prin care s-a aprobat fuziunea celor douã partide care au format noul PNL, am început sã lucrãm împreunã, în sedinte comune, care se desfãsoarã sãptãmânal la sediul PNL Vaslui. S-a format un birou judetean de coordonare care reuneste conducerile judetene ale PNL si PDL, s-au stabilit atributii pentru fiecare lider judetean, s-au distribuit sarcini responsabililor pe colegiile uninominale. În momentul de fatã, suntem în plinã campanie de strângere de semnãturi pentru candidatul nostru la presedintia României. Per ansamblu, avem o colaborare bunã si nu vãd de ce n-ar fi asa. Pregãtirea campaniei electorale din acestã toamnã este prioritatea tuturor.

“Ne vom bate pentru ca dl. Iohannis sã fie presedintele României”

Reporter: Îl va bate Iohannis pe Ponta?

Dan Bordeianu: Va fi o competitie grea, durã… Tot ce pot sã vã spun este cã noi, cei din teritoriu, prin organizare si mobilizare în actiunile de campanie, ne vom bate pentru ca domnul Klaus Iohannis sã fie presedintele României. Aici se impune un comentariu. Am spus cã alegerile din aceastã toamnã vor fi o competitie grea. Însã, este si o competitie care de pe acum se anuntã inegalã, dezechilibratã din punctul de vedere al resurselor de care dispun candidatii celor douã forte, ACL si PSD. Victor Ponta este prim-ministru în exercitiu, are la dispozitie bugetul tãrii, are resurse media importante si, în afarã de acestea, mai recurge si la initiative gen Ordonanta de Urgentã prin care se dã liber la furtul politic al primarilor…

Reporter: Vã afecteazã ordonanta respectivã la nivelul judetului Vaslui? Pe câti primari vã mai bazati, câti au de gând sã migreze spre PSD sau spre alte partide?

Dan Bordeianu: Din pãcate, aceastã ordonantã constituie o loviturã grea datã democratiei românesti. Este inacceptabil sã schimbi regulile în timpul jocului. Democratia înseamnã ca toti politicienii sã joace dupã aceleasi reguli – Constitutia si legile în vigoare. Parlamentarii PNL si PDL membri ai Comisiilor Juridice din Camera Deputatilor si Senat au sesizat Comisia de la Venetia cu privire la actiunile întreprinse de cãtre PSD în scopul fraudãrii alegerilor prezidentiale din acest an. Premierul Victor Ponta si PSD au ignorat pânã si protestul Ambasadei SUA la Bucuresti. Noi am protestat si în fata Guvernului, chiar în momentul sedintei de guvern în speranta cã aceastã ordonantã anti-democraticã nu va fi adoptatã. Mai mult decât atât, colegul nostru Marian Petrache, care este secretar general al PNL, a propus PSD sã ne spunã ce primari sau alesi locali au racolat pe ascuns de la noi ca sã le dãm noi drumul, dar nici asa n-au vrut. Cât priveste cum ne va afecta adoptarea acestei ordonante la nivelul judetului Vaslui… Deocamdatã, nu avem semnale cã ar exista primari PNL si PDL care sã plece spre alte formatiuni politice. Am citit în ziarul dvs. declaratia primarului Puiu Vasile de la Vetrisoaia, însã mai are timp sã reflecteze… Eu vreau sã le transmit ceva primarilor. Ordonanta respectivã este o mare pãcãlealã. Dacã era sã primeascã vreun ajutor guvernamental de la PSD, ar fi primit pânã acum. Ordonanta care permite migratia primarilor creeazã doar iluzia cã dacã treci la PSD sau alt partid te vei înfrupta din poamele guvernãrii. Ce sã le dea guvernul când este pe minus la încasãrile bugetare, când suntem oficial în recesiune economicã, iar premierul Ponta pune taxe peste taxe?! Cea mai recentã este taxa pe centralele de apartament. Prin urmare, eu le transmit primarilor PNL si PDL sã nu se amãgeascã. Avem si o vorbã din bãtrâni care spune cã la pomul lãudat sã nu te duci cu sacul!

Situatia din Ucraina, pe agenda Comisiei de Apãrare a Parlamentului României

Reporter: Ca vicepresedinte al Comisiei pentru apãrare, ordine publicã si sigurantã nationalã, cum comentati ultimele evenimente din Ucraina. A fost sau nu a fost invazie?

Dan Bordeianu: Nu, n-a fost o invazie militarã în sensul clasic. Însã, noi urmãrim cu îngrijorare sporitã agravarea situatiei în Estul Ucrainei, fapt care a dus la escaladarea conflictului si la un numãr important de victime în rândul populatiei civile. Asistãm la actiuni de destabilizare a Ucrainei, care au drept scop extinderea zonei de confruntãri armate si întãrirea fortelor secesioniste. Cred cã un rãspuns ferm si imediat, coordonat la nivelul NATO si UE, constituie o necesitate în aceste momente. Acest rãspuns al comunitãtii democratice trebuie sã aibã ca efect evitarea transformãrii Estului Ucrainei într-o zonã instabilã si iesitã pe termen lung de sub controlul autoritãtilor legitime, asa cum se întâmplã în Transnistria sau Abhazia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.