Deputatul Dima nerabdator sa se apuce de treaba

UN NOU INCEPUT! Putine zile au mai ramas pana cand noii parlamentari vor incepe munca, iar cei care privesc serios misiunea data de electorat, profita de timpul ramas pentru conturarea temele cu care se vor prezenta in legislativul tarii! Inginerul Toader Dima, unul dintre parlamentarii de la care electoratul vasluian are mari asteptari, mai cu seama in domeniul agricuturii, sustine ca isi va mentine si va pleda pentru toate obiectivele fixate in campanie, accentuand pe refacerea sistemului de irigatii in lunca Prutului, stimularea productivitatii celor peste 2000 de ha, dar si modernizarea infrastructurii din zona.

“Nu e normal, nu e corect, ca valea Prutului sa ajunga in ziua de astazi un fel de…valea Plangerii! Aici sunt peste 2000 de hectare de teren, care formeaza o zona agricola extraordinara, dar care a fost ignoranta total de factorii de decizie. S-a tot vorbit de Insula Mare a Brailei, s-a tot discutat despre sistemul acela din zona Fetestiului, dar de lunca Prutului, nimeni, niciodata! Ma intreb de ce? Dupa parerea mea, lunca Prutului are toate motivele sa fie considerata mai importanta decat Insula Mare a Brailei, cu atatea IAS-uri dezvoltate de-a lungul ei, cu toate fostele CAP-uri bine inchegate, bine organizate, pana in 1989. Nu este corect, ca, dupa 89, sa fie abandonata aceasta zona, care e o mina de aur, daca este exploatata cum trebuie. Personal, consider ca acesta este unul din principalele mele obiective in Parlament, sa atrag atentia asupra importantei acestei zone si necesitatea unor masuri de sustinere a agriculturii in zona. Imi mentin convingerea ca agricultura poate scoate Vasluiul din saracie”, spune deputatul Toader Dima. Chiar daca a fost pus intr-o alta comisie decat cea de agricultura, deputatul crede ca un parlamentar care vrea sa munceasca, nu este tinut in loc de pozitia intr-o comisie sau alta. “Intr-adevar, nu am ajuns in  comisia pe care mi-am dorit-o, dar lucrurile se pot schimba intre timp, se pot aseza in fagasul lor normal, nu trebuie sa ne pierdem speranta asa de repede… Oricum ar fi, daca vrei sa faci treabaa, ca parlamentar, nu cred ca te poate impiedica locul din comisie; nu te tine nimeni in loc sa ai initiative, sa pledezi pentru zona ta, sa te implici”, a considerat Toader Dima.

“Sunt instrumente ale statului, precum ANIF-ul, care pot si trebuie sa ne ajute”!

“Dupa cum se stie, reabilitarea sistemului de irigatii este una dintre principalele mele prioritati, pentru lunca Prutului. Sa fie repus din nou in functiune, sa aiba parte de investitii sustinute. Infrastructura sistemului, care este in pamant, cu tevi, cu conducte care trebuie schimbate, refacute, sa fie reabilitata in intregimea ei. Apoi, canalele de aductiune sa fie “dalate” si refacute, canalele de desecare, care sa preia debitul de apa, care vine din amonte… Sunt multe asemenea lucruri tehnice, de specialitate, care trebuie repuse la punct. Pacat ca s-au distrus, multe dintre ele. Si sunt instrumente ale statului, precum ANIF-ul, dar si altele, care pot si trebuie sa ne ajute sa dezvoltam aceasta zona agricola. Cu initiative si demersuri sustinute in acest sens, eu cred ca se poate”, a mai spus Toader Dima.

“Sa readucem satul romanesc acolo unde i-a fost locul”!

SENTIMENTAL Satul, in ansamblul sau, este un laitmotiv al planurilor parlamentare ale inginerului Toader Dima. “Stiti ce mi-as dori eu foarte mult? Sa readucem satul romanesc acolo unde i-a fost locul, ca, din pacate, am “reusit” in acesti 20 de ani, sa facem totul ca satul sa ramana in bezna, specialistii de la sate au plecat care-incontro, satele stau izolate, cu drumuri de pamant, pe care si carutelor le e greu sa mearga. Am mai “reusit” sa impartim pamantul pe bucatele, mult sta nelucrat, ca mai nimic sa nu se scoata din el. Repet, drumurile de la tara sunt marea nenorocire, aici trebuie investitii. Ca se puteau face si pana acum, dar nu s-a vrut! Cu cati bani s-a furat in tara asta, se faceau toate drumurile din Romania, mai ceva ca un drum european. Macar cu banii dati pe-o telegondola din aceea, de exemplu, se facea tot drumul dintre Iasi si Galati, dar s-a preferat cheltuielile aiurea si de aceea suntem unde suntem. V-am spus, sper sa reusim sa ne impunem punctele de vedere, pentru ca Vasluiul trebuie sa devina o prioritate”, a mai spus Toader Dima.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ