spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Deputatul Tudor Polak: “cetățenii români plătesc 310 lei/MWh de gaz metan, este meritul Guvernului României și al ministrului Virgil Popescu” (VIDEO)

- Advertisement -
EXPLICAȚII… Deputatul a explicat de ce măsurile propuse de USR, mai exact reducerea TVA-ului de la 19% la 5% și îndepărtarea accizei, nu sunt potrivite în acest moment

ATITUDINE… Deputatul vasluian Tudor Polak a intervenit ieri în cadrul dezbaterilor moțiunii simple depuse de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acesta i-a luat apărarea colegului său liberal, reamintindu-le parlamentarilor de la USR și AUR că “cetățenii români plătesc astăzi 310 lei pe megawatul (MWh) oră de gaz metan față de prețul mediu din luna august de pe bursă de 1100 de lei”, iar acest lucru este “meritul Guvernului României și al ministrului energiei Virgil Popescu”. De asemenea, deputatul a explicat de ce măsurile propuse de USR, mai exact reducerea TVA-ului de la 19% la 5% și îndepărtarea accizei, nu sunt potrivite în acest moment. “Dacă numai aceste măsuri ar fi adoptate, prețul facturilor la gaz metan și energie electrică s-ar dubla și chiar s-ar tripla. Și vă voi da și câteva exemple: dacă de la 310 lei, cât plătim astăzi pentru 1 MWh de gaz metan, dacă am aplica aceste măsuri la prețul mediu de pe bursă, prețul ar fi 900 lei sau peste 900 lei megawat oră de gaz”, a explicat liberalul. Votul pe moțiune va fi dat azi în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul Tudor Polak și-a început discursul în plenul Parlamentului reproșându-le colegilor de la USR și AUR că toată vara și-au concentrat atenția pe alte probleme, nicidecum pe criza energetică: “Stimați colegi, iar când spun “colegi” mă refer mai ales la deputații aleși pe listele alianței USR minus AUR. Știu că ați avut o vară grea, o vară în care principalele probleme politice pe care le-ați abordat au fost: pe partea USR – realegerea domnului Drulă și concediul prelungit al domniei sale, iar pe partea AUR – celebra nuntă a domnului George Simion. Să știți că am avut pe perioada verii o criză energetică, care, din păcate, nu a putut să vă scoată din amorțeală pentru că era prilejuită de cele două evenimente anunțate anterior. Cetățenii așteaptă de la noi soluții, fie că suntem la putere, fie că suntem în opoziție. Ceea ce faceți dumneavoastră astăzi este un nou exercițiu de ipocrizie dusă la cele mai înalte cote. Trecem printr-o perioadă extrem de dificilă cauzată de criza energetică cu care se confruntă întreaga Uniune Europeană și care la rândul ei este cauzată de conflictul din Ucraina. Cu toate acestea, avem în vigoare în România un mecanism de plafonare a prețului gazelor naturale și a curentului electric care este în vigoare încă de anul trecut. Un mecanism care funcționează și pe care și dumneavoastră l-ați votat în momentul în care a ajuns în Parlament. Faptul că cetățenii români plătesc astăzi 310 lei pe megawatul oră de gaz metan față de prețul mediu din luna august de pe bursă de 1100 de lei este meritul Guvernului României și al ministrului energiei Virgil Popescu. Faptul că cetățenii români plătesc astăzi 0.80 de lei pe kilowattul de energie electrică față de prețul mediu din luna august de pe bursă de 2.2 lei este, din nou, meritul Guvernului României și al ministrului energie Virgil Popescu”, a spus deputatul Polak de la tribuna Parlamentului.

“Îmi pare rău să vă spun, domnule Drulă, mai bine rămâneați în concediu, iar dumneavoastră, domnule Simion, mai bine vă duceați în luna de miere”

În continuare, acesta le-a explicat USR-iștilor că măsurile pe care le propun vor afecta buzunarele românilor: “Trebuie să le spuneți, stimați colegi, cetățenilor români că prin măsurile pe care dumneavoastră le propuneți astăzi, dacă vor fi adoptate, mă refer la reducerea TVA-ului de la 19% la 5% și îndepărtarea accizei, prețul facturilor la gaz metan și energie electrică s-ar dubla și chiar s-ar tripla. Și vă voi da și câteva exemple: dacă de la 310 lei, cât plătim astăzi pentru 1 megawat oră de gaz metan, dacă am aplica aceste măsuri la prețul mediu de pe bursă, prețul ar fi 900 lei sau peste 900 lei megawat oră de gaz. De la 80 de bani, cât plătim azi pe kilowattul de energie electrică consumat, prețul ar ajunge la peste 1,8 lei, conform prețului mediu de pe bursă. Măsurile dumneavoastră nu mai sunt de actualitate în momentul de față pentru cetățenii români. Este clar că până azi nu ați venit cu nicio măsură concretă pentru cetățenii români, iar cu astfel de propuneri, îmi pare rău să vă spun, domnule Drulă, mai bine rămâneați în concediu, iar dumneavoastră, domnule Simion, mai bine vă duceați în luna de miere, poate de preferat ar fi fost chiar cu domnul Drulă”, a mai spus deputatul Polak de la tribuna Parlamentului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Pe băiatul de bani gata..la luat gura pe dinainte!A vrut să spună că plătim 310 lei/Mwh..până pe 1 octombrie.Numai că.. de la 1 octombrie /31 decxembrie ..vom plăti 455,22/Mwh.! Și ce va urma? O să ne luăm lumea în cap.!

  2. Ma betivule si handicapatule. Tu ti ai gasit sa vb? tu dai lectii? Ai uitat cand cadeai pe sub masa de beat ce erai?Mama ta o bipolara si cu episoade depresive, te a facut ce esti acum, dar esti exact ca si ea. Nu te baga nimeni in seama. Nu te mai screme,ca tot avorton esti.

  3. Mai bine și-ar plăti datoriile la apartamentul in care a stat in chirie:(( A plecat lăsând datorii peste tot: asociație, cablu, E-on, gaz, apă, gunoi… Are tupeu să vorbească despre prețuri, când el a împovărat o familie cu atâtea datorii? Să-i fie rușine!!!
    Puteți verifica: bl.139, sc.D, ap. 9, fam. Maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.