32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Deputatul Tudor Polak îi bate obrazul primarului Pavăl: nu a trimis nici măcar o cerere către RADEF

CONTRE… Deputatul Tudor Polak îi bate obrazul primarului Vasile Pavăl șI îI reproșează că nu a început demersurile pentru preluarea celor două cinematografe din oraș.

INACȚIUNE… Deputatul Tudor Polak îi bate obrazul primarului Vasile Pavăl că a uitat complet de hotărârea de Consiliu Local, care îl mandata să înceapă demersurile pentru preluarea celor două cinematografe din oraș. Deși a trecut mai bine de un an de zile de când trebuia să facă acest lucru, parlamentarul susține că edilul nu a trimis nici măcar o cerere către Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor (RADEF) România. “Scopul era ca cele două cinematografe să fie renovate sau să primească o utilitate publică, pentru a nu rămâne în starea avansată de degradare în care se găsesc astăzi. Acum, probabil, faptul că acest proiect de hotărâre a fost inițiat de grupul de consilieri locali ai PNL și ai USR a deranjat atât de tare încât, astăzi, după un an și trei luni din momentul în care Hotărârea de CL a fost aprobată, nu avem nici măcar o cerere trimisă din partea primarului municipiului Vaslui, mandatat de CL în acest sens, către RADEF România”, a scris deputatul Tudor Polak pe Facebook.

Cele două cinematografe au fost construite în timpul comunismului și se află în proprietatea Centrului Național al Cinematografiei. Primul a fost Cinema „Modern”, cu 4-500 de locuri, iar următorul, mult mai mare și mai modern, „Independența”, a fost construit în perioada anilor ’80. După Revoluție, cele două cinematografe au intrat în declin și, prin 1995, s-au închis de tot. Prin 1996, s-a încercat preluarea fostului cinematograf Modern către o firmă privată, care a făcut aici discotecă, un bar și spatii pentru petrecerea timpului liber. Afacerea a durat doi ani, după care clădirea a fost închisă. În campania electorală pentru alegerile locale din 2020, liberalii vasluieni și-au luat angajamentul că vor rezolva problemele cinematografelor lăsate în paragină. Astfel, anul trecut, consilierii locali au hotărât, la inițiativa celor de la PNL, preluarea acestora în baza unui acord între RADEF și UAT Vaslui. De atunci, însă, nu s-a mai întâmplat nimic.

Tudor Polak: “se pare că la Vaslui, hotărârile Consiliului Local sunt facultative, mai ales când nu sunt inițiate de Vasile Pavăl…”

Deputatul Tudor Polak a criticat lipsa demersurilor în ceea ce privește preluarea celor două cinematografe, considerându-l vinovat pe primarul Vasile Pavăl: “Au trecut aproximativ 15 luni de când Consiliul Local al municipiului Vaslui a aprobat o Hotărâre prin care a mandatat primarul Vasluiului să întreprindă toate demersurile pentru a prelua cele două cinematografe, Modern și Independența, în domeniul public al municipiului. Din câte se pare, la noi, la Vaslui, hotărârile Consiliului Local sunt facultative, mai ales când nu sunt inițiate de Vasile Pavăl… Ce trebuie să înțelegem cu toții este că primarul, în orice localitate din România, trebuie să convingă consilierii locali asupra importanței proiectelor pe care acesta le promovează. Modul extrem de defectuos în care acest lucru se întâmplă la Vaslui lasă de dorit. Nu este prima hotărâre votată și nepusă în practică și nici prima dată când domnul primar se comportă în acest fel. În încheiere, nu pot decât să îi urez succes în a-și promova inițiativele în rândul consilierilor locali ale căror proiecte nu le pune în aplicare”, a scris deputatul Tudor Polak pe Facebook.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Deputatul lui mamica are bani pentru reabilitarea celor doua cinematografe ? Daca are atunci sa nu ia din bugetul local ca Vasluiul nu este Bucuresti sai Cluj unde sunt zeci de mii de investitor. Cand vom muta orasul nostru in vest atunci ne putem permite sa avem doua cinematografe reabilitate si sustinute cu bani de la bugetul local. De rentabilitate nu poate fi vorba nici macar pentru un singur cinematograf.

  2. O altă hotărâre de Consiliu Local, care NU se vede pusă în aplicare este achiziția de bănci Smart. Îl doare la ouă pe primarul Pavăl de noi, tinerii acestui oraș. Moșnegii care-l votează nu cred că știu ce sunt alea și utilitatea acestor bănci. In 2024 cel mai probabil devenim capital hodorogilor, nicidecum a tineretului.
    Nepunerea în aplicare a HCL-urilor de către Primar, nu cumva e caz de contencios administrativ ? Întreb și eu.

  3. Preluarea cinematografelor de catre primarie ar fi o prostie monumentala. Legea spune clar ca dupa trecerea in patrimoniul autoritatilor locale, cinematografele trebuie reovate complet si sa ramana cinematografe cel putin 15 ani. La Modern, renovarea ar costa mai mult decat daramarea si construirea unui cinematograf nou. La indepa e focar de infectie si cine intra acolo, risca sa contracteze infectii mai naspa decat Ebola. Sa zicem ca renovam cinematografele si difuzam filme? Cine o sa se duca sa le vada/ Modern si Indepa s-au inchis cand orasul avea o populatie de 75-80 de mii de locuitori, multi dintre ei fiind tineri pe vremea aia. Acum mai sunt vreo 40-50 de mii de persoane, multe dintre ele fiind trecute de varsta a treia. Avem cinema la mall, dar lumea nu prea se duce. Parca acum cativa ani, cinema-ul din mall vanduse doar vreo 13 mii de bilete intr-un an, asta in conditiile in care sunt mai multe sali de vizionare, preturile nu sunt mari si de multe ori puteai viziona avanpremere chiar si inaintea celor din SUA.

  4. Cele doua cinematografe sunt gauri negre la bugetul local ca si Transurb, doar ca a doua este uti;a cetatenilor. Cati oameni credeti ca vor intra intr-o zi intr-un cinematograf ca sa se poata autofinanta Plus ca vor intra milioane de lei in reabilitarea si utilarea cu mobilier, Acum toti au telecablu, televizoare smart si vezi ce film vrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here