Deputatul Tudor Polak: “peste 270 mii de persoane beneficiază de tichete pentru masă caldă” (VIDEO)

Tudor Polak

SPRIJIN… Peste 270.000 de persoane cu vârsta de minimum 75 de ani beneficiază de tichete pentru masă caldă, a anunțat ieri parlamentarul vasluian Tudor Polak. Liberalul a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților, pentru a le mulțumi colegilor care au votat în unanimitate adoptarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 115/2020 cu privire la unele măsuri pentru sprijinirea persoanelor cele mai dezavantajate. “De această dată, partidele aflate în opoziție au înțeles importanța acestei măsuri și necesitatea ei într-o perioadă deloc ușoară pentru români și au confirmat, prin votul lor, faptul că Guvernul liberal își face treaba”, a transmis deputatul.

Măsura a fost implementată de Guvernul Liberal anul trecut, prin OUG 115/2020, într-un moment dificil al pandemiei de Sars-Cov-2.”Pentru persoanele în vârstă sau aflate într-o situație vulnerabilă, virusul reprezintă o amenințare și mai serioasă, motiv pentru care am încercat să găsim măsuri potrivite pentru a oferi un sprijin concret celor care întâmpină dificultăți financiare. Tichetele pentru masă caldă sunt destinate persoanelor cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, care au 75 de ani sau peste și persoanelor fără adăpost, inclusiv persoanelor sau familiilor cu copii care au fost evacuate și nu au un domiciliu stabil. Tichetele sunt emise în format electronic și pot fi utilizate doar pentru achiziționarea mâncării calde, de la unități autorizate, care vor fi desemnate de către primării. Tot de la primării, beneficiarii vor putea ridica tichetele, precum și listele cu unitățile de unde aceștia vor primi masa caldă.Tichetele sunt acordate pe baza fondurilor europene nerambursabile, prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene! Suntem alături de români!”, a transmis deputatul.
6 COMENTARII

  1. Ce masa calda domnul parolamentar, sâmbătă 10 aprilie la masa calda în com. Pungesti s a adus:un kg de zahar, o pâine, o prăjiturica și o caserole din plastic cu doua părți, într o parte macaroane fierte cu oi lingura de bulion deasupra iar în cealaltă parte doua copanele cu puțin sos, toată afacerea 40 RON, unde este masa cald?

LĂSAȚI UN MESAJ