spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Deschiderea Pietei Traian, amânatã încã o sãptãmânã

- Advertisement -

AMÂNARE Stabilitã initial pe 15 octombrie, deschiderea Pietei Traian a fost amânatã încã o sãptãmânã de cãtre Primãria Vaslui deoarece încã se lucreazã în interior, dar si la asfaltarea pavelelor din jurul pietei. În aceastã perioadã, se vor tine licitatiile pentru standurile si tonetele din piatã. Prioritate vor avea comerciantii din Vaslui, care, însã, vor trebui sã respecte noile reguli de conduitã hotãrâte de edili în sedinta din luna septembrie

S-ar fi dorit ca inaugurarea oficialã a noii piete sã se facã odatã cu «Zilele Recoltei», (8 – 9 octombrie n.r.), dar, datoritã lucrãrilor complexe, atât la piatã, cât si în exteriorul ei, darea în folosintã a trebuit amânatã, într-o primã fazã, pânã la 15 octombrie. Cu toate acestea, vasluienii mai trebuie sã astepte încã o sãptãmânã deparece lucrãrile nu s-au terminat. „Încã mai sunt de fãcut finisajele interioare, dar si lucrãrile din exteriorul pietei, respectiv asfaltarea strãzii si pavelarea trotuarelor si a locurilor de parcare, lucrãri care deja sunt spre final. Tot în aceastã perioadã se vor împãrti standurile si tonetele cãtre comercianti, conform procedurii aprobate în sedinta Consiliului Local Vaslui, de luni, 11 octombrie, iar comerciantii vor avea si ei nevoie de o zi – douã, pentru a-si putea aranja rafturile si expune marfa”, a declarat Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui. Investitia totalã, de 30,8 de miliarde de lei vechi, a fost realizatã în întregime cu fonduri de la bugetul local, si, cel putin pânã acum, nu a mai fost nevoie de vreo suplimentare de fonduri, constructorul, SC Star Construct Vaslui încadrându-se în bugetul initial. Practic, noua piatã va fi una dintre cele mai moderne din zona Moldovei, iar meritul revine în întregime atât municipalitãtii, care a urmãrit executarea lucrãrii pe toatã durata, cât mai ales constructorului, subcontractorilor si proiectantului, toate fiind firme locale.

Pozitia comerciantilor – desemnatã prin tragere la sorti

Prioritate la închirierea standurilor si tarabelor din noua piatã vor avea comerciantii care, la data de 1 mai a acestui an, aveau deja încheiate contracte de închiriere cu primãria Vaslui, cu conditia cã acestia sã nu aibã debite la bugetul local. Pentru acesti comercianti, indiferent cã sunt societãti comerciale sau producãtori individuali, standurile destinate comercializãrii de carne, peste sau lactate, respectiv tarabele din sectiunile pentru legume, toate locurile de desfacere vor fi desemnate prin tragere la sorti, cu conditia respectãrii zonãrii pietei pe tipuri de produse, actiune care va avea loc zilele viitoare, tocmai pentru eliminarea suspiciunii de favorizare a vreunui agent comercial. Firmele care nu au detinut spatii în cadrul Pietii agroalimentare Traian, vor participa la licitatie publicã, în limita numãrului de spatii rãmase disponibile, cu respectarea criteriilor stabilite si a zonãrii pietei pe tipuri de produse comercializate. Pentru utilizatorii permanenti ai spatiilor alocate în piatã, conditia obligatorie este ca comerciantii sã aibã sediul social în municipiul Vaslui, care au si certificatele de producãtor vizate pentru ultimul semestru al acestui an. Oricum, conform hotãrârii adoptate în ultima sedintã a Consiliului Local Vaslui, pozitia tonetei repartizate fiecãrui comerciant sau producãtor, în cadrul zonei de legume – fructe, se va modifica trimestrial, repetându-se procedura de tragere la sorti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.