Descinderi ale jandarmilor și polițiștilor în comuna Pușcași: zeci de persoane sancționate în urma controalelor

AMENDAȚI… Polițiștii vasluieni au întrerupt, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o petrecere organizată în comuna Pușcași cu ocazia unei zile de naștere, la care participau câteva zeci de persoane. 21 de participanți, printre care și organizatorul evenimentului, au fost amendați contravențional, cuantumul total al sancțiunilor nefiind specificat de reprezentanții IPJ Vaslui.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, peste 215 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat sâmbătă și duminică, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19. “În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui,  Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vaslui, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui și al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui, au intensifiat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost derulate 15 misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 58 de obiective/locații de interes, peste 75 de mijloace de transport persoane ( dintre care 12 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 550 de persoane. Echipele de control au depistat 111 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 11.700 lei. Totodată, polițiștii au depistat și 18 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.500 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Petrecere cu zeci de invitați la Pușcași

Printre localitățile unde oamenii legii și-au făcut simțită prezența este și comuna Pușcași, unde în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost organziată o petrecere. În urma descinderilor, 21 de participanți au fost sancționați contravențional.  “În cursul zilei de sâmbătă, 6  februarie a.c., începând cu ora 21:00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat (aniversare zi de naștere), organizat într-un spațiu privat (interiorul unui local), din sat/comuna Pușcași, județul Vaslui, cu participarea unui număr mare de persoane. Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului și au aplicat față de organizatorul evenimentului și față de participanții identificați că nu respectau măsurile individuale de protecție un număr de 21 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19” a mai declarat reprezentantul IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ