spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
20-apr.-2024

Urmările descinderilor de la Bârlad: peste 20 de persoane vor fi aduse la Vaslui, pentru a fi audiate (VIDEO)

- Advertisement -

UPDATE: În urma descinderilor din această dimineață, aproximativ 25 de persoane au primit mandate de aducere la secția de poliție. Acestea vor fi aduse la Vaslui, la sediul Poliției Municipale, unde vor fi audiate într-un dosar întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. Lăutarii sunt acuzați că pe periada pandemiei au încheiat contracte fictive pentru prestări servicii, doar pentru a putea încasa ajutoarele date de stat. Vom reveni cu amănunte!

Știre inițială

PERCHEZIȚII… CU CÂNTEC… În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, efectuează 23 de percheziții domiciliare, în județul Vaslui. Majoritatea perchezițiilor sunt în zona Bârlad, iar vizate sunt persoane care au obținut venituri în perioada pandemiei prin declarații false din activități gen lăutărie, fără a le desfășura.

În dimineața de 1 iunie, peste 80 de polițiști și 60 de jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pun în aplicare 23 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Vaslui. În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

În perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi folosit documente falsificate pentru obținerea unor sume de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlu de indemnizație de sprijin, pentru persoane care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și conexe și se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea, în contextul pandemiei. Prejudiciul estimat în cauză este de 200.000 lei. Persoana vătămată este Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui.

“Ancheta este în curs de desfășurare, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău Alexandru cel Bun”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vom reveni cu amănunte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. S-au deplasat 140 de polițiști și jandarmi , pentru un prejudiciu estimat de 200.000 lei . 🙂 Pai deplasarea lor a creat un prejudiciu mai mare !

  2. „Manelistii” au auzit de la fratii lor ca se da in afara si au cerut si ei :)). Nu stiu ca daca bagi mana in sacul jmecherilor PSD, cu restaurante, afaceri fictive, etc trimit cainii pe tine. Toti au muls bugetul pe timpul pandemiei dar sunt verificati doar tiganii. Eu nu-s rasist… toti romanii fura :)). Mi se rupe p*la de romania e tare ca titanicul.

  3. Protecție socială originală! Na-ti bani că oricum te calc cu miliția și ți-i iau înapoi! In timp ce gulerele albe fură cu milioanele și îs negustori cinstiți! Cata vreme acest popor sta cu capul in pământ , numai așa va fi

  4. S-au făcut bani cu lopata în perioada pandemiei, iar lăutarii ar trebui sa fie printre ultimii călcați de mascați! Sa fie verificate instituțiile publice care anul trecut și-au crescut de 7-10 ori bugetulpentru produsele sanitare, fără ca în realitate sa se cheltuie atâția bani! Sa fie verificate farmaciile și magazinele care anul trecut își băteau joc de romani, vânzând o masca de 0,2 lei cu 5 lei! Sa fie verificați patronii care au încasat ajutoare de la stat, de pe urma angajaților, fără a fi în legalitate! Atâta mobilizare de forță pentru niște cântăreți care anul trecut nici n-au avut activitate! Ce ma revolta și mai mult sunt însă străzile din Bârlad! Bai nene, n-ai cum asa ceva!

    • Peefect adevărat , sub pretextul pandemiei s-au sifonat miliarde de euro și nimeni nu controlează. S-au vândut măști fără bon fiscal cu 15 lei bucata. Banii din agricultură acordați ca subvenții și beneficii de la stat de ce nu ii controlează nimeni? Sunt PFA sau II care încasează subvenții, ramburasiri de tva subvenții la motorină, despăgubiri de secetă, sau tot felul de ajutoare dar aceste firme nu au un angajat cu forme legale lucrează la negru cu zilieri pe post de sclavi prost plătiți munciti zi lumină. Nu zic ca nu trebuie controlați și ăștia dar să o facă pe toți.

  5. declaratii false? dar angajatii nu au platit contributiile la pensii pe timpul pandemiei? si lautarii au platit… mai……. cita romaneala /tiganie

  6. prin anii 1980…. Lautarii ( fanfare orchestre etc) erau luati in evidenta de primariile locale ca ” liberi profesionisti” si plateau ceva contributii. Se pare ca o perioada si cei care faceu nunti plateau ceva taxa la primarie ,, intrebare ? Mai este valabila legea? si daca cineva a profitat de prevederile legale si sa autorizat ca la pensiile private,,,,,, lautarii au platit la el o suma pentru pensii … … atunci cu ce sint vinovati „lautarii ” pensionati ? E o modalitate de a pune capat tiganiilor din Romania ( murgeni, bacesti – politia si jandarmii peste ei …acum si barladul !!!!

    • Nu are nimeni treabă cu lăutarii care și fac treabă și muncesc cinstit..Ciorile care fura,omoară și fac alte prostii trebuie duse în vizită în Siberia și lăsate acolo…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.