Descinderi în forță, în această dimineață, la Murgeni: sunt vizate clanurile care s-au încăierat în centrul orașului (FOTO, VIDEO)

UPDATE: În urma descinderilor din această dimineață, mai multi membri ai clanului Sandu au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind duși în cătușe la Parchet, pentru a fi audiați. La ieșirea din locuințe, aceștia au afirmat că s-au bătut “de șmecheri” și nu s-au ferit să-i amenințe pe jurnaliști de față cu polițiștii.

Sute de polițiști, jandarmi și luptători ai trupelor speciale au descins, duminică dimineața, la primele ore, în orașul Murgeni penru aplanarea unui conflict dintre localnici, început în urmă cu o săptămână și jumătate. Peste 120 de polițiști, 70 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Iași, Bacău, Neamț, Vrancea, Galați și Vaslui, peste 80 de jandarmi din cadrul IJJ Vaslui și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău efectuează, în aceste momente, 23 de percheziții la locuințele persoanelor implicate în altercație. Oamenii legii au ridicat din pat mai multe persoane implicate în altercația care a îngrozit o țară întreagă, cel mai probabil o parte din acestea urmând a fi reținute. “În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, efectuează peste 20 de percheziții domiciliare la adrese de pe raza orașului Murgeni, județul Vaslui, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni. În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “tulburarea ordinii și liniştii publice”, “lovire sau alte violenţe”,”uz de armă fără drept” și “distrugere”. Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Iași, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați.”, a declarat Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui. Bătăile și distrugerile deveniseră o obișnuință în ultima perioadă în Murgeni, acolo unde mai multe clanuri își dispută supremația.  Acțiunea de azi a fost decisă după ce, la începutul acestei luni, liniștea  comunității a fost zguduită de o nouă bătaie de stradă. Aproximativ 200 de persoane,  aparținând mai multor clanuri de rromi au pornit un adevărat război,  de la un divorț cu scântei, între familiile Murui și Sandu. In urma bătăii, patru persoane au ajuns la spital, în stare gravă. Imediat dupa conflict, Murgeniul a fost declarat zonă specială de siguranţă publică de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. Vom reveni cu amănunte!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ