Descinderi la firme de prelucrarea lemnului, survolate și din elicopter, la Moldovița

Timp de trei zile, începând de marți dimineață, polițiști din cadrul Direcției de Ordine Publică – Serviciul de Protecție a Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Ministerului de Interne, împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, desfășoară o amplă acțiune de control și de verificare a respectării dispozițiilor legale la un număr mare de agenți economici din zona de munte a județului Suceava. Au fost vizate societăți comerciale având profil de activitate în domeniul prelucrării lemnului, fiind verificate derularea activităților de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a masei lemnoase. Alături de polițiștii suceveni, la acțiune au venit în sprijin polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Bistrița-Năsăud, Covasna, Mureș, Vrancea, Maramureș și Neamț.

Acțiunea a vizat mai multe societăți mari cu gatere din zona Moldovița, Sucevița, Marginea, Stulpicani, Vatra Moldoviței, Frumosu, despre care existau informații contradictorii în ceea ce privește achiziția lemnului, prelucrarea și comercializarea lui. Au fost inventariate cantitățile de lemn găsite în depozitele acestor societăți comerciale, au fost verificate proveniența acestora, modul în care a avut loc comercializarea lemnului, precum și corectitudinea efectuării transporturilor de material lemnos pe drumurile publice.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-06-05/Descinderi-la-firme-de-prelucrarea-lemnului-survolate-si-din-elicopter-la-Moldovita#ixzz6OSwFn06R
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ