Descinderi la “săgețile” care iau banii victimelor păcălite prin metoda “Accidentul” de un pușcăriaș din Gherla! (FOTO)

ASALT… În această dimineață, polițiști din mai multe județe ale Moldovei, inclusiv Vaslui, coordonați de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, au descins în mai multe locații, în căutare unor indivizi de suspecți de comiterea mai multor infracțiuni economice. Mai exact, este vorba despre persoane implicate și în înșelăciuni comise prin metoda “accidentul”.

Victimele acestor infracțiuni sunt și din județul Vaslui, iar persoanele aflate acum în atenția anchetatorilor, sunt acele “săgeți” pe care un individ încarcerat în Penitenciarul Gherla le trimitea la casele victimelor, pentru a ridica sumele de bani. Conform unor surse, pușcăriașul în cauză reușea cu multă dibăcie să păcălească la telefon persoanele în vârstă, prin aceleași povești inventate, despre rude care fie au făcut un accident, fie sunt victimele unui eveniment petrecut în trafic, iar “săgățile” se ocupau de preluarea sumelor de bani de la locuințele victimelor.

Reamintim faptul că cea mai recentă infracțiune de acest tip, înregistrată în județul Vaslui, s-a petrecut la finele lunii mai, iar victimă a fost o bătrână din localitatea Cârja, suburbia orașului Murgeni, care a fost păcălită de suma de 8000 de lei. Tot prin metoda “accidentul”, o bunicuță în vârstă de 90 de ani, din Albești, a rămas fără 24.000 lei. Operațiunea, care este în plină desfășurare pe raza județului Iași, este sprijinită și de lucrători de la Serviciu de Acțiuni Speciale (SAS), precum și de polițiști din IPJ Vaslui. Vom reveni cu amănunte.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ