spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
26-mai-2024

„Descoperã Universul!”: Scoala de varã de astronomie a XI-a editie!

- Advertisement -
VACANTÃ ALTFEL… Zeci de tineri pasionati de astronomie vor participa în perioada 19 – 22 iulie la cea de a XI-a editie a Scolii de varã de Astronomie „Descoperã Universul!”, coordonatã de muzeograful Ciprian Vîntdevarã.

MARATON DE ASTRONOMIE… Scoala de varã de Astronomie „Descoperã Universul!” va avea loc în perioada 19 – 22 iulie 2023 si va fi organizatã de Observatorul Astronomic si Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad . Scoala de varã de Astronomie a ajuns la cea de a XI-a editie si reprezintã un bun prilej pentru promovarea si popularizarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor si a publicului larg. Timp de patru zile, membrii Astroclubului „Perseus” vor sustine cursuri pentru o gamã variatã de public (elevi, liceeni, studenti etc.), adaptate pe întelesul tuturor. Cei care vor prezenta se numesc lectori, iar majoritatea dintre ei sunt membri ai Astroclubului „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. La finalul Scolii de varã de Astronomie, toti cursantii vor primi diplome de participare.

Asa cum obisnuiesc de câtiva ani buni, Observatorul Astronomic si Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad îi invitã pe bârlãdenii pasionati de astronomie sã participe la a XI-a editie a Scolii de varã de Astronomie „Descoperã Universul!”.

Va fi un adevãrat maraton de astronomie, dedicat tuturor celor interesati care vor sã îsi petreacã altfel vacanta de varã, maraton care se va desfãsura pe perioada a patru zile, între 19 si 22 iulie 2023.

Începând cu dupã amiaza zilei de miercuri 19 iulie si pânã sâmbatã 22 iulie, între orele 18.30 si 21.15, se vor desfãsura cursuri teoretice de astronomie, concursuri si experimente. În fiecare searã, dupã finalizarea cursurilor, între orele 21.15 – 23.30, vor avea loc si observatii astronomice. Activitatea va avea loc la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235 (acolo unde se aflã si Observatorul Astronomic) si va fi coordonatã de muzeograful Ciprian Vîntdevarã.

Prezenta la activitate nu presupune costuri, iar înscrierea la Scoala de varã de Astronomie se face online, acesând urmãtorul link. Locurile sunt limitate (maxim 120). Informatii mai detaliate se pot accesa pe site-ul Astro Bârlad.

Noutatea de anul acesta: workshop de astronomie!

„Anul acesta, ca noutate, în cadrul Scolii de varã, în ultima zi, pe 22 iulie, între 12.30 si 14.00, se va organiza si un workshop de astronomie – „Realitatea augmentatã aplicatã în astronomie”, workshop ce va fi dedicat în special copiilor între 6 si 14 ani.” – ne-a declarat Ciprian Vîntdevarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.