8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

DESCOPERIRE EPOCALĂ: A fost creat vaccinul universal împotriva cancerului

- Advertisement -

Vaccinul universal împotriva cancerului, creat de cercetătorii israelieni, determină organismele pacienţilor să identifice şi să anihileze celulele tumorale.

Compania Vaxil Biotheraputics şi cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv spun că vaccinul lor anihilează o moleculă care se găseşte în 90% dintre toate tipurile de cancer, printre care cel de sân şi cel de prostată.

Rezultatele preliminare ale unor teste clinice în fază incipientă arată că vaccinul declanşează un răspuns imunitar al organismelor pacienţilor, scrie telegraph.co.uk.

Oamenii de ştiinţă care au creat vaccinul speră acum să primească toate aprobările pentru a desfăşura teste pe scară largă.

Ei spun că vaccinul va putea fi folosit pentru combaterea tumorilor de dimensiuni reduse, dacă acestea sunt identificate din timp, şi pentru prevenirea reapariţiei şi răspândirii bolii în rândul pacienţilor care au urmat alte tratamente pentru combaterea cancerului.

Celulele canceroase eludează de obicei sistemele imunitare ale pacienţilor pentru că nu sunt catalogate de organismul uman drept ameninţări. Oamenii de ştiinţă israeliani au descoperit însă că o moleculă numită MUC1, care se găseşte în cantităţi semnificative pe suprafaţa celulelor canceroase, poate fi folosită pentru a ajuta sistemul imunitar să detecteze tumorile.

„Vaccinul ImMucin a determinat un răspuns imunitar puternic în toţi pacienţii, după doar 2-4 doze din maximul de 12 doze. În cazul câtorva pacienţi, unele semne preliminare de eficienţă clinică au fost observate”, au declarat reprezentanţii Vaxil Biotherapeutics.

Într-un test desfăşurat la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim, vaccinul a fost administrat la zece pacienţi care sufereau de o formă de cancer de sânge. Toţi cei şapte căpătat o imunitate crescută faţă de celulele canceroase după ce le-a fost administrat vaccinul, iar trei dintre ei au scăpat de boală complet.

Dacă testele viitoare vor avea şi ele succes, vaccinul va ajunge pe piaţă în următorii şase ani.

www.realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.